Jan Cvitkovič: V zasebnem življenju znam biti veliko bolj zajeb**

Katja Štingl
03.01.2018 06:07
Ko po prazni vijugasti cesti med vinogradi prispem v kraško vasico Kopriva, me objame vonj po dimu, a tistem prijetnem po drvih, ki naznani, da so ljudje začeli kuriti. Da je res tako, se prepričam ob vstopu v staro kamnito hišo, kjer v kotu sobe prasketa kamin, topel sprejem režiserja in scenarista Jana Cvitkoviča pa mi že pri vratih da občutek domačnosti, ki napoveduje sproščen pogovor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miran Juršič
Kako pri vas poteka ustvarjalni proces? Se držite ideje od začetka do konca ali si dovolite, da vas vmes odpelje še kam drugam?
Ko je film enkrat na platnu, imate tremo pred tem, kako ga bo občinstvo sprejelo?
Znani ste po tem, da vedno snemate le filme, za katere sami napišete scenarij. So kdaj ponudbe za režijo prišle tudi od drugod?
In tako se je razvila tudi Družinica, zgodba o propadu idiličnega razmerja in razpadu odnosov, kar povzroči izguba službe. Idejo zanj ste dobili po tem, ko ste dve leti zapored ustvarjali s socialno ogroženimi otroki v Kranjski Gori v koči Zveze prijateljev mladine, kjer so vas njihove zgodbe tako ganile, da ste se odločili narediti film. V glavni ženski vlogi se je znašla vaša partnerica, igralka Irena Kovačevič. Je bil scenarij že v osnovi napisan zanjo?
Kako je delati s svojo partnerico? Ste zaradi tega kaj bolj zahtevni, so pričakovanja večja?
Cel intervju lahko preberete v decembrski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta