Je to nova prva dama Rusije?

Agata Rakovec Kurent
07.07.2018 06:07
»Naloga vlade ni le, da nataka med v čašo. Včasih mora dati tudi grenko zdravilo,« je nekoč dejal Vladimir Putin. Že kot dvanajstletni deček se je zagrizeno lotil treningov samba in juda, saj je sanjal, da bo postal ruski James Bond. Kasneje je spoznal, da so njegove ambicije višje. Kdo je pravzaprav človek s skrivnostnim ozadjem, ki že skoraj dvajset let vlada eni najmočnejših držav na svetu?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sergei Karpukhin

Povprečna, običajna oseba

“Prihajam iz običajne družine in tako sem dolgo, skoraj vse svoje življenje, tudi živel. Živel sem kot povprečna, običajna oseba in to vez sem ohranil,”
Mariji Šelomovi
Vladimirju
Putinu
Viktor
Albert
. “Živeli smo preprosto, ob zeljnih juhah, kotletih in palačinkah, ob nedeljah pa je mama spekla slastne piroške, polnjene z zeljem, mesom in rižem, ter vatruške (tradicionalno rusko pecivo s sirom, op. p.),
Vladimir Putin

Pogosto se je zapletal v pretepe

“Pred petdesetimi leti sem se na ulicah Leningrada naučil pomembnega pravila: če je pretep neizbežen, moraš zadati prvi udarec.”

Vzpon in poroka s stevardeso

Ljudmilo
Skrebnevo
“Užival sem v samskem življenju, toda Ljudmili je to uspelo spremeniti. Vedel sem, da če se ne poročim takrat, se ne bom nikoli,”
Marija
Ekaterina

Neuradno najbogatejši Zemljan

“Najinega zakona je konec zaradi dejstva, da se komaj kaj vidiva. Vladimir Vladimirovič je popolnoma posvečen delu. Najina otroka sta odrasla ... In resnično ne maram publicitete,”
Slava Zaitsev
Zaupala mi je, da ne mara potovanj in kazanja v javnosti. Vloge prve dame si ni želela in doletela jo je popolnoma nepripravljeno.”
Aleksej Navalni
Arturja Očeretnega
Jeff Bezos

Večni predsednik

Anatolija Sobčaka
Boris Jelcin
“Za svojo sveto dolžnost imam, da združim prebivalce Rusije, da se zberejo okoli njihovih jasnih ciljev in nalog, in da se vsi vsak dan in vsako minuto spomnimo, da imamo eno domovino, en narod in eno prihodnost.”
Dmitrij Medvedjev
Trump
Rusija napoveduje, da bo sestrelila vsako raketo, ki bo usmerjena na Sirijo. Pripravi se, Rusija, ker rakete bodo prišle, prijazne in nove in ‘pametne’. Ne bi smela biti partner z živaljo, ki s plinom ubija lastni narod in pri tem uživa.”

Alina Kabajeva - nova prva dama?

Alino Kabajevo
Dmitrija Peskova
“Kljub vsem dosežkom civilizacije je človek še vedno eno najranljivejših bitij na zemlji,”
Sem najbogatejši človek, ne le v Evropi, temveč na vsem svetu. Zbiram čustva. Moje bogastvo je v tem, da so mi ljudje v Rusiji zaupali vodstvo tako velike nacije, kot je ruska. Verjamem, da je to moje največje bogastvo,”
Članek je bil objavljen v junijski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta