Johnny Depp izgubil tožbo: Tabloid The Sun je pisal resnico

DR
02.11.2020 14:56

Po temeljitem brskanju za umazanimi podrobnostmi iz življenja Johnnyja Deppa in njegove bivše žeme Amber Heard je sodišče pritrdilo navedbam v objavljenem članku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Johnny Depp in Amber Heard leta 2015, ko se še nista vlačila po sodiščih.
Will Oliver

Hollywoodski igralec Johnny Depp je na londonskem sodišču včeraj izgubil tožbo proti britanskemu tabloidu The Sun, potem ko so ga v enem od člankov o pranju umazanega perila z igralčevo nekdanjo ženo Amber Heard aprila 2018 opisali kot "ženinega pretepača". Zaslišanja so zaradi pandemije večkrat prestavili, namesto marca so potekala julija.

Sodišče je ob koncu enega najbolj spremljanih sodnih procesov zaradi obrekovanja v tem stoletju zavrnilo tudi zahtevek zvezdnika Piratov s Karibov o odškodnini zaradi škodovanja njegovemu ugledu. V svoji sodbi je sodnik Andrew Nicol včeraj razložil odločitev sodišča: "Tožnik (Depp) ni uspel v svoji tožbi proti obrekovanju ... Obtoženci (The Sun in News Group Newspapers) so dokazali, da je tisto, kar so objavili, v bistvu resnično." In k temu dodal: "Do teh zaključkov sem prišel, ko sem podrobno preučil štirinajst incidentov, na katere se sklicujejo obtoženci, in splošne premisleke, ki jih je tožeča stranka navedla, da bi jih moral pri sojenju upoštevati. V teh okoliščinah je bilo odločeno v prid obtožencev."

Dolgo pričakovana odločitev je bila objavljena včeraj dopoldan, kar je več kot tri mesece po zaključku zaslišanja na višjem londonskem sodišču konec julija. Pri News Group so se pri svojih trditvah zanašali na obrambo resnice in vztrajali, da imajo utemeljeno podlago za svojo zgodbo iz leta 2018. 57-letni Depp je ves čas sojenja odločno zanikal, da je bil v dve leti trajajočem zakonu, ki se je končal s prepovedjo približevanja, nasilen do svoje tedanje žene Amber Heard. Njegov odvetnik David Sherborne je na londonskem višjem sodišču ponavljal, da igralčeva nekdanja žena navaja laži, da bi pritegnila pozornost medijev: "Tožeča stranka ni bila nasilna zoper Amber Heard, ampak je bila ona nasilna zoper svojega moža."

Amber Heard je ves čas trdno stala za svojimi pričanji in večkrat poudarila, da zaupa v britanske zakone in njihovo pravičnost, čeprav ni sama sprožila postopkov. Pravni strokovnjaki so prepričani, da Deppu ni preostalo nič drugega, kot da vloži tožbo, saj bi obtožbe o nasilju bistveno bolj škodovale njegovi karieri kot podrobnosti o pogostem uživanju mamil, ki so ob tem prav tako prišle na dan. Med zaslišanjem so Deppa namreč spraševali tudi o njegovem življenjskem slogu, mamilih, odnosu do žensk in o prijateljskih stikih z drugimi umetniki, kot so kitarist skupine Rolling Stones Keith Richards, glasbenik Elton John in pisatelj Hunter S. Thompson.

Med julijskim šestnajstdnevnim zaslišanjem so prišle v javnost številne podrobnosti iz Deppovega neuspešnega zakona, tudi fotografija igralčevega prsta z odrezano konico, kar naj bi se bilo zgodilo, ko je žena med prepirom vanj zalučala steklenico vodke. 34-letna manekenka je trdila nasprotno; da si je Depp prst poškodoval sam, ko je med prepirom s telefonom tolkel po steni. Javnost je izvedela tudi, kako je Depp svoji ženi na steno in tla pisal sporočila s svojo krvjo, in o iztrebkih, ki jih je našel v zakonski postelji in naj bi mu jih bili nastavili ženini prijatelji. Heardova je med sojenjem priznala, da je imela zelo rada treznega Deppa, ki pa se je po večdnevnem uživanju močnih zdravil na recept in mamil spremenil v pošast, ki si hoče zdaj le oprati ime. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta