KFC: V Dobrenju ocvrt piščanec in 35 delovnih mest

D.ŽI
27.11.2017 12:13

Po tednih neznank so se končno oglasili pri verigi restavracij KFC, ki v Slovenijo vstopa prav na mariborskem koncu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Štajerski prestolnici se v kratkem obeta več cvrtja. Po tednih ugibanja in govoric, da v Maribor prihaja svetovno znana veriga restavracij z ocvrtim piščancem KFC - Kentucky Fried Chicken, in neuradnih informacij, da jih zanima lokacija v Dobrenju, je slovenska veja verige danes končno postregla z nekaj več informacijami. 

Prva KFC restavracija se konec leta odpira na avtocestnem počivališču Dobrenje vzhod, v smeri proti Avstriji, na odseku  Maribor-Šentilj v bližini meje z Avstrijo - malo naprej od pesniškega rondoja. Gre za že obstoječo stavbo nekdanjega motela poleg bencinskega servisa OMV, ki so jo že začeli obnavljati. "Želimo si, da se v prvi restavraciji KFC v Sloveniji ustavi čim več ljudi, zato smo za prvo lokacijo izbrali avtocesto A1. Zahvaljujoč gostemu prometu bodo v značilnih KFC jedeh lahko uživali tako mednarodni kot lokalni popotniki, kar je bil pomemben dejavnik za odločitev," pravijo v KFC.

Na meniju bodo imeli vse značilne KFC jedi, med drugim piščanca Kentucky, pripravljenega po 70 let starem izvirnem receptu, hrustljave perutničke Hot and Spicy Wings in sendvič Zinger, ki so ga pred kratkim poslali tudi v vesolje.
 
"Ob odprtju svoje prve majhne restavracije je imel Colonel Harland Sanders le svoj edinstven recept in prepričanje v uspeh. Delu se je predal z vsem srcem in stremel k zastavljenim ciljem. Enako prepričanje po vseh teh letih ohranjamo tudi mi," pojasnjuje Tamas Fukcius, regionalni direktor KFCPrvi KFC v Sloveniji bo zagotovil 35 delovnih mest, nekatera so še odprta. "Želimo si, da mladim omogočimo spodbudno okolje za razvoj njihovih kariernih ambicij. Članom naše ekipe pa dajemo možnost svobodnega odločanja in priložnost za hiter razvoj skupaj z blagovno znamko," dodaja Mirza Ibračević, glavni menedžer regionalnega KFC. Pravijo, da se veselijo sodelovanja z lokalno skupnostjo in že iščejo možnosti za uvedbo dobrodelnih programov v Sloveniji, kot to že počnejo na Madžarskem. 
 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta