Lancia ypsilon: Z novim odtenkom in tehničnimi izboljšavami

Urša Prosenjak
03.02.2023 04:00

Lancia je svojemu edinemu modelu Ypsilon namenila rahlo stilsko posodobitev in tehnično nadgradnjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ypsilon je edini model znamke, pa še ta se prodaja pretežno v Italiji.
Lancia

Ypsilon je dobil novo izbiro barve zunanjosti, odtenek Dew Green, na maski so črni poudarki, nova sta tudi spojler in nižji odbijač.

V notranjosti najdemo modro obarvano armaturno ploščo in panele vrat, na prestavni ročici, volanu in okvirjih zračnikov pa so poudarki v zelenem odtenku. Sedeži so narejeni iz posebne tkanine, ki je izdelana iz reciklirane plastike iz Sredozemskega morja. Sedempalčni infotainment podpira sistema Apple CarPlay in Android Auto, na sredinski konzoli pa je brezžična polnilna postaja. Za pogon skrbi litrski trivaljnik z blagim hibridom z močjo 51 kW, na voljo pa je tudi motor z LPG-pogonom.

Novi lastnik Stellantis je napovedal obuditev Lancie z električnimi modeli. 
Lancia

V domovini je ypsilon dokaj priljubljen model, saj je bil lani drugo najbolje prodajano vozilo v Italiji, imel pa je 15,3-odstotni tržni delež, kar je njegov najboljši rezultat doslej. Prihodnje leto čaka malčka še več novosti, saj bo Lancia začela izvajati svoj desetletni načrt prenove znamke, ki jo bo začela prav z novo generacijo ypsilona, napovedujejo pa tudi širitev zunaj Italije, predvsem v države zahodne Evrope.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta