Lidl Slovenija začenja akcijo Koraki za tačke: Edinstvenost pasem, ki to zares niso

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
04.10.2024 11:59

Ob svetovnem dnevu živali, ki ga zaznamujemo 4. oktobra, v Lidlu Slovenija začenjajo dejavnosti v sklopu dobrodelne akcije Koraki za tačke, ki bo potekala do konca oktobra

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

V okviru dolgoročne pobude Ustvarimo boljši svet želijo v sodelovanju s portalom Pes moj prijatelj in Zavodom Naš kuža opozoriti na problematiko brezdomnih živali in spodbuditi odgovorno lastništvo.

Ljudje pogosto izbirajo določeno pasmo psa ali mačke na podlagi specifičnih in značajskih lastnosti, ki ustrezajo njihovim željam, preferencam in življenjskemu slogu.

Ljubitelje živali in potencialne bodoče lastnike bodo na Lidlovih družbenih omrežjih na sproščen način opominjali, da lahko v »čistokrvnih vaških mešancih« najdejo svojega najbolj edinstvenega štirinožnega sopotnika. Prav tak kuža ali muca namreč na svetu obstaja le eden in je zato še toliko bolj poseben. To potrjujeta tudi glavna junaka letošnje kampanje Koraki za tačke, nekdanja zavetiška psička Trini in nekdanja brezdomna muca Beti.

Odločitev za lastništvo živali naj bo premišljena

Ne glede na to, ali izberemo pasemskega mačka ali psa ali žival iz zavetišča, pa želijo ob tem ozaveščati tudi o tem, da mora lastništvo živali postati informirana odločitev z razumevanjem in upoštevanjem odgovornega lastništva, s čimer problematiko zavrženih živali rešujemo pri samem izvoru. Eden glavnih vzrokov za veliko število brezdomnih živali je namreč nepremišljena odločitev za lastništvo, ki je posledica neinformiranosti ljudi pred odločitvijo za hišnega ljubljenčka.

Donacija s »všečkom« ali poslanim SMS sporočilom 

Poleg ozaveščanja na družbenih omrežjih prek Lidlovih vplivnežev bodo z aktivacijo sledilcev zbirali tudi sredstva, ki jih bodo donirali Zavodu Naš kuža. Ta bo zbrana sredstva namenil organizacijam za zaščito in pomoč brezdomnim živalim. Za vsak »všeček« objavljenih intervjujev vplivnežev z mimoidočimi ali ozaveščevalnih videov oz. klikom na anketo v storijih in oglasih na Lidlovih profilih na omrežjih Facebook in Instagram bodo v Lidlu Slovenija zavodu donirali 10 centov. 

Arhiv Naročnika
Do konca meseca oktobra pa bo sredstva za Zavod Naš kuža mogoče prispevati tudi prek odprte dobrodelne SMS linije - TACKE5 NA 1919, katere skrbnik je organizacija Never give up, ki je bila tudi pobudnica akcije Koraki za tačke.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.