Manj prometa za več kolesarjev v Slovenj Gradcu

Urška Polanc Urška Polanc
17.08.2017 15:32

Spodbuditi uporabo okolju prijaznih prevoznih sredstev s števcem za kolesarje. Starši naj otrok ne vozijo v šolo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob Dnevu e-mobilnosti so se po mestu vozili z avtobusom na električni pogon.
Aljoša Krivec

Prebivalce edine mestne občine na Koroškem najbolj zanima ureditev mestnega jedra in kolesarskih stez, manj pozornosti pa namenijo vsakodnevni mobilnosti. "Slovenj Gradec, mesto kratkih razdalj, je zelo primerno za kolesarje in pešce" pravi Peter Zajc, projektni vodja Celostne prometne strategije MOSG, ki jo je sprejel občinski svet. "Čas potovanja v celotnem mestnem naselju je povsem primerljiv, če ga opraviš s kolesom ali avtomobilom," doda.
Slovenjgračani s kolesom opravijo nekoliko manj kot pet odstotkov vseh poti, skoraj v 22 odstotkih pa pešačijo. V anketi, ki so jo izvedli septembra lani, so izvedeli še, da v povprečju kar 70-odstotno uporabljajo osebni avtomobil (od tega najmanj za prevoz na rekreacijo in v šolo), samo slabi trije odstotki prebivalstva uporabljajo javni promet.
Po Zajčevih besedah je za uspeh potrebna dobra komunikacija, strukturirane javne razprave pa razkrijejo potrebe ljudi določenega območja. "Mesto je bilo že v preteklosti posebej naravnano h gradnji površin za pešce in te so zdaj zadovoljive," oceni Aljoša Krivec, vodja referata za medobčinsko redarstvo in promet. Sledi urejanje manjkajočega kolesarskega omrežja. Prebivalci ugotavljajo, da so kolesarske steze med seboj slabo povezane in na nekaterih odsekih zelo nevarne.

Ob Dnevu e-mobilnosti so se po mestu vozili z avtobusom na električni pogon.
Aljoša Krivec

V centru že omejitve

MOSG naj bi bila za vsakodnevno mobilnost z avtomobilom še preveč ugodna. "Povsod se da priti z avtom, nikjer ni posebnih težav, tudi zato ga prebivalci tako radi uporabljajo," pojasni Zajc.

V šolo tudi s skirojem

V okviru mobilnostnega načrta šole želijo doseči, da bi otroke v šolo čim manj vozili starši, pravi Krivec. Zato spodbujajo in analizirajo potovalne načrte otrok, eden izmed pilotnih projektov pa je števec za kolesarje. Vsi učenci Osnovne šole (OŠ) Šmartno, ki so v šolo prihajali s kolesom, so lahko vsakodnevno spremljali svoje prevožene kilometre in s tem zmanjšano količino CO2. Razred, ki se je odrezal najbolje, je na koncu leta za nagrado dobil sto evrov.
Otroci prve in druge triade OŠ za prevozno sredstvo poleg kolesa vse pogosteje izberejo tudi skiro. V Slovenj Gradcu se veselijo 22. septembra, ko bodo v okviru Evropskega tedna mobilnosti njihov napredek prišli pogledat tudi predstavniki ministrstva za infrastrukturo. Potekali bodo pogovori o trendih, ki niso aktualni samo za Slovenj Gradec, ampak celo Slovenijo. "Vedno več je astmatičnih bolnikov, zavoljo katerih je treba zmanjšati število vozil in povečati število kolesarjev," opozori Krivec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta