Matija Krečič: Klasična glasba ni črno-bela

Petra Zemljič Petra Zemljič
27.07.2018 14:58

V prenovljeni zasedbi se je na glasbeni festival Arsana vrnila zgodba o tangu z izvrstnim violinistom Matijem Krečičem na čelu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tango Story
Jure Matoz

Večer, poimenovan Tango Story, je občinstvo popeljal od starega tanga, tanga vieja iz gostiln in bordelov Buenos Airesa in Montevidea, do tanga nueva - klasičnega modernega tanga.
Tango Story je projekt EPK Maribor 2012, ki so ga takrat s svetovno znanim violinistom Stefanom Milenkovićem in harmonikarjem Markom Hatlakom na čelu videli na največjih odrih v Sloveniji, Hrvaški in Bosni in Hercegovini, zelo uspešno turnejo pa je imel tudi v ZDA. Kdaj ste se pridružili projektu?
"K sodelovanju v Tango Story me je povabil producent projekta Mladen Delin leta 2015. Takrat sem se Mladenu in kitaristu Marku Korošcu pridružil skupaj s harmonikarjem Borutom Zagoranskim in kontrabasistom Žigo Golobom. V teh treh letih smo imeli nekaj uspešnih koncertov po Sloveniji in na Hrvaškem, sodelovali smo tudi z več odličnimi pevci in tango plesalci."

Matija Krečič: "Za svojo glasbo ne želim, da bi jo ljudje zgolj prenesli, ampak da bi se jih v katerikoli smeri dotaknila."
Osebni arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta