Milena Zupančič: Taki si ne zaslužijo prostora v moji knjigi!

Sonja Javornik
25.06.2018 06:53
Ko boste izbirali poletno branje, nikar ne spreglejte knjige Kot bi Luna padla na Zemljo, saj je življenjska zgodba legendarne igralke vsekakor vredna pozornosti.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
»Vsakič je Tadej določil neko temo, jaz sem mu pa pripovedovala. Potem pa je to spravil na papir in mi poslal v branje,« je Milena povedala o nastanku knjige.
Matej Pušnik
Milene Zupančič

»Nisem ga popravljala«

Tadej Golob
“Že pred leti mi je Čander (Mitja, urednik založbe Beletrina, op. p.) predlagal, da bi Golob napisal mojo biografijo, v kar sem privolila, potem pa se ni zgodilo nič. Pozabila sem že na to, ko me je nekaj let kasneje poklical Tadej in vprašal, ali bi lahko napisal mojo biografijo. Ko sva se prvič dobila, me je poklical Aleš Šteger, če bi pripravili biografijo za Beletrino, čeprav sem mislila, da že delam za njih! Potem se je izkazalo, da se je Tadej dogovoril z Mladinsko knjigo. Ker pa sem jaz najprej obljubila knjigo Beletrini, sva se na MK s Tadejem dogovorila za sestanek, kjer smo se o vsem pomenili in so pristali, da knjigo izda Beletrina,”
“O tem je bilo že veliko napisanega in za bralce to ne bi bilo zanimivo. Želela sem vključiti še bolj osebne teme. Potem sva se začela prijateljsko pogovarjati. Vsakič je Tadej določil neko temo, jaz sem mu pa pripovedovala. Potem pa je to spravil na papir in mi poslal v branje. Nisem ga popravljala, razen kakšno napačno ime ali kakšen podatek, ki sem ga morda narobe navedla.”

»Veliki umetniki so tudi veliki ljudje«

“Taki si ne zaslužijo prostora v moji knjigi! Govorila sem o tistih, ki so mi naredili kaj lepega ali pa tako ali drugače vplivali na moje življenje.”
Mileni Dravić
“Veliki umetniki so tudi veliki ljudje in Milena je eden od teh velikih …”

»Čas, ki je bil predvčerajšnjim«

“Ob izidu knjige sem se vsake toliko vprašala, zakaj mi je tega bilo treba, vendar mi na koncu ni žal. Sporen je le en izsek, pa je bil na koncu kar dobro sprejet. Največja vrednost moje zgodbe ni moje življenje, ampak to, da sem opisala čas, ki je bil predvčerajšnjim, vendar je danes že skoraj povsem pozabljen. Knjiga ima torej predvsem zgodovinsko vrednost.
»Zdi se mi, kot da se je danes vse preselilo na splet - na twitter, instagram … In če nisi tam, te sploh ne upoštevajo. Ko gledam razne liste pomembnih osebnosti, sploh ne vem, za koga gre, kaj šele, da bi jih poznala po zaslugah. Postali smo zelo instantni … Vsi ti spletni zapisi in komentarji potencirajo interes za določene ljudi, vse to pa je pravzaprav stvar družabnosti. Ni več fokusa na kvaliteto in dosežke, ampak gre za reklamiranje prijateljev.
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta