Nad sram, tesnobo in ujetost z brainspottingom

Mija Ren
14.08.2017 16:50
Brainspotting velja za učinkovito psihoterapevtsko metodo, ki omogoča neposreden dostop do podzavesti oziroma predelov v možganih, kjer so shranjeni potlačeni travmatični spomini. Tako spodbudi predelavo bolečih izkušenj, ki niso dosegljive zavestnemu umu, ter omogoči zdravljenje široke palete psiholoških in telesnih simptomov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Neposreden dostop podzavesti

Sabina Gombač
Jana Potočnik
"Spremembe, ki jih klient doseže, so lahko že v enem terapevtskem srečanju, predvsem pa v daljšem terapevtskem procesu, veliko hitrejše, globlje in trajnejše v primerjavi z metodami, ki sem jih uporabljala pred brainspottingom. Poleg zdravljenja široke palete psiholoških in telesnih simptomov, spremembe globokih negativnih prepričanj ter številnih drugih pozitivnih učinkov metoda kliente zelo opolnomoči in okrepi, da dosežejo cilje, ki so se jim pred terapijo zdeli povsem nedosegljivi,"
Za brainspotting sem se odločila, ker poseže globlje, in sicer tja, kamor klasična pogovorna terapija ne zmore. S tem omogoča globljo predelavo in osvoboditev bolečih vsebin, kar posledično prinaša močnejše učinke in trajnejše spremembe. Zaradi svojega načina delovanja je zelo uglašen na potrebe in zmožnosti klienta in njegove težave,

Metodo odkril pri delu z umetnostno drsalko

David Grand

Osebna izkušnja ene od pacientk

Članek je bil objavljen v avgustovski številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta