Najboljši kuhar, ki je odšel od Ane Roš, prihaja v zelo znano mariborsko restavracijo

D.Ži
24.03.2024 10:13

Prava kulinarična senzacija se obeta na priljubljenem vogalu med Glavnim trgom in Poštno ulico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na vogal Poštne ulice in Glavnega trga prihaja prijetno presenečenje.
Sašo Bizjak

Veliko pozornosti je med ljubitelji vrhunske kulinarike pritegnila novica, da je Ano Roš, oziroma bistro Jaz v Ljubljani in posredno tudi Hišo Franko zapustil dolgoletni kuhar Leonardo Fonseca. Ugibanja, kjer bo kuharski mojster, ki je do leta 2018 deloval doma in na Danskem, nadaljeval svojo pot, so se zvrstila.

Da gre novi priložnosti naproti, je na svojem Instagramu objavil kar kuhar sam. Začel je iskati službo v Sloveniji. "Če mislite, da lahko kuhamo skupaj, ne bodite sramežljivi in me pokličite. Slovenija je še vedno moj dom," je zapisal kuhar, za katerega mnogi menijo, da je najboljši v državi. No, odgovor je medtem že jasen, prihod nove kuharske zvezde pa je na družbenih omrežjih razkrila kar ena najbolj priljubljenih mariborskih restavracij, Fudo, ki se nahaja na vogalu Glavnega trga in Poštne ulice.  "Leo is coming to Fudo," so zapisali na Instagramu in tako naznanili novo odmevno sodelovanje. Prihaja "pop up" projekt med 11. in 13. aprilom. 

Kmalu za tem je Ana Roš objavila na svojem Instagramu, da je njen novi kuhar tržaški mojster Alex Iacoviello. Na slovenski gastronomski sceni se tako te dni dogaja na polno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta