(FOTO) Ana Roš tretja na lestvici najboljših kuharjev na svetu in edina ženska med prvo deseterico

D.Ži
21.11.2023 14:14

Naša največja kuharska zvezda se je v ostri konkurenci povzpela za šest mest, prehitela sta jo le španska kuharska mojstra. Najboljše na svetu so razglasili v Mehiki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ana Roš je prejela že številne prestižne nagrade. Leta 2017 je zasluženo prejela naziv "Najboljša kuharska mojstrica" na seznamu The Worlds 50 Best Restaurants, kar jo je povzdignilo med kuharske zvezde. 
Piotr Wyszynski

Slovenska kulinarična mojstrica Ana Roš iz Hiše Franko se je po izboru kulinaričnih poznavalcev uvrstila na tretje mesto na lestvici najboljših kuharjev na svetu The Best Chef Awards 2023, so sporočili iz ekipe Hiše Franko. V najboljši deseterici je edina ženska.

Za Ano Roš je izjemno uspešno leto, še bolj je utrdila svoj položaj med svetovno kuharsko elito. 
Piotr Wyszynski

Na prvem mestu je že tretje leto zapored Španec Dabiz Munoz, drugo mesto pa je zasedel Španec Albert Adria. Med deseterico najboljših kuharjev se je uvrstilo pet Špancev.

Ana Roš je s svojo izjemno uvrstitvijo na lestvici Best Chef Awards potrdila neomajno predanost kulinaričnemu ustvarjanju. 
Piotr Wyszynski

Slovenska kulinarična mojstrica se je v primerjavi z lanskim izborom povzpela za šest mest. Roš je na lestvici 100 najboljših kuharjev na svetu tudi edina predstavnica Slovenije. Lestvico so v noči na torek razglasili v mehiškem Jukatanu.

Na prvem mestu že tretje leto zapored kraljuje španski kuharski mojster Dabiz Munoz.
Profimedia

Za Ano Roš je izjemno uspešno leto. Njena restavracija Hiša Franko se je na lestvici The 50 Best Awards 2023 uvrstila na 32. mesto. Roš ima s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2023 tri zvezdice, kar je najvišje odlikovanje Michelinovega vodnika.

The Best Chef je koncept, ki je nastal leta 2015 in predstavlja svet vrhunske kuhinje prek digitalne in socialno tržne platforme. Njegov cilj je združiti ljubitelje hrane z vsega sveta in ustvariti skupnost za tiste, ki jim hrana predstavlja strast in prostor, kjer se lahko izmenjavajo znanje in izkušnje ter pogovarja o svetu vrhunske kulinarike.

Španski kuhar Albert Adria je na drugem mestu. 
Profimedia

Pri glasovanju za najboljše kuharje organizatorji najprej pripravijo seznam 200 nominirancev, med katerimi je 100 novih obrazov in najboljših 100 iz preteklega glasovanja. Za nova imena na seznamu glasuje 180 anonimnih kulinaričnih poznavalcev (kulinarični novinarji, kritiki, blogerji, fotografi). Nato 100 strokovnjakov in vseh 200 kandidatov glasuje za najboljše, pri čemer ne morejo glasovati zase.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta