Najmanjši v družini za največjo na svetu

Galerija Cukrarna je bila prizorišče predstavitve povsem novega Lexusa LBX, najmanjšega modela v paleti japonske luksuzne znamke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janja Garnbret in Yosuke Arai, predsednik uprave Toyota Adria
Toyota Slovenija

Dogodek je bil tudi priložnost za predajo novega kompaktnega hibrida ambasadorki znamke Janji Garnbret, najboljši plezalki na svetu

Nova definicija razkošja in brezkompromisnost, ki jo vnaša v segment manjših avtomobilov, ko govorimo o prestižu, sta aduta povsem novega Lexusa LBX, kompaktnega križanca, ki ostaja zvest Lexusovi hibridni tehnologiji. LBX je tudi novi sopotnik svetovne prvakinje v balvanskem plezanju Janje Garnbret, ki je poslej ambasadorka znamke Lexus.

Lexus LBX jasno nagovarja samozavestne voznike, takšne, ki cenijo prefinjen dizajn in dajejo prednost neobremenjenosti, svobodi. Igralka Iva Bagola in vloger Ciril Komotar sta zbranim v Galeriji Cukrarna predstavila novinca, direktor Lexus Adria Primož Tiringar pa je goste spomnil na začetke in poslanstvo Lexusa. Leta 1983 si je tedanji predsednik Toyote Eiji Toyoda zamislil znamko prestižnih vozil, ki bo presegla vse, kar je bilo dotlej izdelanega v tem segmentu.

“Kot vidimo, mu je to več kot uspelo, saj se je ta njegova vizija skozi vznemirljive in osupljive lastnosti modela prelila tudi v nov Lexus LBX, za katerim se boste zagotovo ozrli,” je dejal Tiringar.

Primož Trinigar
Toyota Slovenija

Hkrati je prav prihod modela LBX Lexus izkoristil, da je javnosti predstavil novo ambasadorko blagovne znamke, športno plezalko Janjo Garnbret, ki je v uporabo prejela prav Lexusovega novinca.

“Sem perfekcionistka in to je zagotovo ena od stvari, ki jih iščem pri svojih gibih na treningih, pri ljudeh, s katerimi se obkrožam, in blagovnih znamkah, s katerimi sodelujem. Moja kariera je nenazadnje že zelo prepletena z Japonsko in veseli me, da smo z Lexusom našli skupni jezik za sodelovanje, saj si delimo vrednote, s katerimi ustvarjamo naš uspeh,” je ob tej priložnosti dejala plezalka.

Pri Lexusu radi poudarijo, da model LBX predstavlja mojstrstvo, ki ga najbolje opiše japonska beseda Takumi. Za Takumi mojstre ne obstajajo bližnjice, saj svoje poslanstvo razumejo kot nenehno stremljenje k dovršenosti. Človeški dotik, ki zmore veliko več kot robot in zna do popolnosti izpiliti normo, izpolnjuje obljubo vrhunske kakovosti, ki ji je predana znamka.

Japonci ostajajo zvesti tradicionalni japonski kulturi, zato Lexusa LBX odlikuje tudi načelo Omotenaši.

Toyota Slovenija

Tudi zato je notranjost novega LBX-a mogoče osvetliti v 64 različnih barvah, te pa vzbujajo podobna čustva kot pogled na lepote narave. Usnje za oblazinjenje sedežev, volana in oblog vrat je lahko vegansko, torej neživalskega izvora.

Toyota Slovenija

Čeprav manjši, pravzaprav najmanjši v paleti, pa je vendarle v vseh pogledih čistokrvni Lexus. Zato tudi ko gre za pogon, ostaja zvest Lexusovi zavezi hibridnega pogona, ki v vožnjo vnaša mirnost in predvsem varčnost. Gre za hibridni pogonski sistem nove generacije z na novo in obsežno preoblikovanimi komponentami. Snovalci so na tak način izboljšali učinkovitost pogonskega sklopa, dosegli njegovo optimalno velikost in težo ter zmanjšali izgube.

Elektromotor poganja zadnji kolesni par, energijo črpa iz visokozmogljive baterije z nizko upornostjo, kombinacija pa zagotavlja dinamično in hkrati varčno vožnjo. Pomembna pridobitev hibridnega pogonskega sklopa je povsem na novo zasnovani menjalnik, ki zaradi optimalnejših prenosov omogoča daljšo prevoženo razdaljo zgolj na elektriko, celo ob višjih hitrostih, na voljo pa je tudi možnost štirikolesnega pogona.

Toyota Slovenija

Tudi LBX je še en izdelek, ki sledi Lexusovemu načelu, da je avtomobil vredno narediti le, če je ta dovolj dober. A za LBX je mogoče reči tudi, da je edinstven, drugačen in zato težko primerljiv z drugimi modeli, saj na nek način na novo definira razred majhnih prestižnih vozil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.