Narcise – jesensko sajenje čebulic

Meta Šepic
23.09.2017 06:32
Narcise že stoletja spadajo med priljubljene okrasne rastline, kajti predstavljajo utelešenje pomladi. Veliki trobentasti rumeni in beli cvetovi se na sončnih legah v vrtovih začnejo odpirati hkrati z drugimi znanilci pomladi z zvončki, jaricami in žafrani. Če si želite njihove družbe takoj po koncu zime, je zdaj čas za načrtovanje grede in sajenje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cvetenje "ključavnic" na Golici ali pa cvetenje žafranov na Veliki planini v hribe privabita mnoge enodnevne obiskovalce.
Andrej Paušič
Zbirka narcis v BVUM; zbirka vrst in sort naris v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru vsebuje okoli 120 sort, ki so zasajene na različnih delih vrta. Največ jih je v pinetumu, kjer so zasajene ob poti in v sestojih po travnati površini. Čebulice narcis gojimo v travi in jih vsake štiri leta izkopljemo, presortiramo po velikosti ter na novo zasadimo. Zbirka je bila zasajena jeseni leta 2010, čebulice je vrtu podaril gojitelj iz Nizozemske.
Meta Šepic

Izbira rastišča

Sajenje čebulic

Nega

Uporaba

Članek je bil objavljen v septembrski številki revije Rože in vrt.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta