Naslednja generacija pregibnih telefonov: Huawei predstavil trojno prepogljivi Mate XT

Gregor Grosman Gregor Grosman
18.09.2024 12:47

Mobilnik v Evropi najverjetneje nikoli ne bo naprodaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trojno prepogljivi telefon Huawei mate XT.

V kitajskem mestu Šenžen je Richard Yu, izvršni direktor družbe Huawei pred nekaj dnevi predstavil prvi komercialni trojno zložljivi mobilni telefon na svetu, ki so ga poimenovali Huawei XT Ultimate Design. "Nikoli nismo prenehali z inovacijami in nikoli nismo obupali pri prizadevanjih za uresničitev tega, kar je mogoče," je dejal Yu in dodal, da model XT odlikujeta poenostavljena tečaja, ki delujeta v tandemu in podpirata pregibanje navznoter in navzven. 

Mobilnik bo zaenkrat na voljo le na kitajskem tržišču.

Proizvajalec obljublja tekoče in natančno pregibanje, za velik zaslon iz prožnih materialov, ki se prepogiba v obe smeri, pa naj bi bil odporen proti stiskanju pri prepogibanju navznoter ter proti napetosti pri prepogibanju navzven. Posebnost mobilnika je, da omogoča preklapljanje med načini z enim, dvema in tremi zasloni. V načinu s trojnim zaslonom je velikost mobilnika primerljiva s tabličnim računalnikom, kar pomeni, da boste lahko na njem zelo udobno gledali tudi video vsebine. 

V dvozaslonskem načinu bo bolj pregledno prebiranje člankov in drugih tekstovnih vsebin, enostavnejše je brskanje po spletu in iskanje informacij. Tudi prebiranje elektronske pošte je zaradi večje površine zaslona bolj udobno. Zložen mobilnik pa bodo uporabniki najverjetneje uporabljali za telefoniranje in fotografiranje. 

Kljub tankemu ohišju je Huawei v model XT Ultimate Design vgradil digitalni fotoaparat z deset-stopenjsko fizično nastavljivo zaslonko. Uporabnik ima na voljo tudi funkcijo "Speed Snapshot", ki je namenjena fotografiranju motivov, na katerih je hitro gibanje. 

Osnovna različica mobilnika naj bi stala preračunano okoli 2500 evrov, vendar pa ga na Stari celini najverjetneje še lep čas ne bomo mogli kupiti, če sploh. Enako velja za ZDA. Huawei XT Ultimate Design bo zaenkrat na voljo le na kitajskem tržišču. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta