Nezakonito na Jadranu: Družina iz Omana spustila v morje betonske bloke in si naredila ponton z bazenom

M.R.
10.05.2024 10:19

Spletnemu portalu Morski.hr je bralec poslal fotografije, ki prikazujejo, kako so si državljani Omana v Sv. Petru, ki spada v občino med Zadrom in Šibenikom, nezakonito uredili prostor ob plaži.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Mislili so, da lahko na hrvaški obali počnejo, kar želijo," piše omenjeni portal in pojasnjuje, da bodo morali na lastne stroške umakniti "inštalacijo", na kateri so se želeli sončiti oziroma s katere so želeli skakati v morje, poleg tega pa bodo dobili tudi globo za prekršek. "Takoj smo stopili v stik z ministrstvom za morje, promet in infrastrukturo in s pristojnim komunalnim redarstvom, izkazalo pa se je, da so ekipe ekspresno izvedle inšpekcijski nadzor," poroča hrvaški medij.

V ponedeljek je izpostava luške kapitanije Biograd na moru že opravila inšpekcijski nadzor, ministrstvo za morje pa je sporočilo, da je v teku še ugotavljanje storilca, ki bo dobil odločbo za umik, hkrati pa bo proti njemu sprožen prekrškovni postopek. Če v inšpekcijskem postopku storilca ne bi identificirali, bi morala objekt umakniti občina. 

Na delu je bil tudi komunalni redar, ki je prav tako ugotovil, da gre za nelegalno pontonsko konstrukcijo, postavljeno brez ustreznih koncesijskih dovoljenj. Napovedal je umik objekta, stroške pa bo nosil tisti, ki ga je postavil. Redar je tudi ugotovil, kdo je to storil. 

"Prvič se srečujem s tem, to je nekakšna konstrukcija za napihniti, vsekakor pa je postavljena brez kakršnekoli legalne osnove in bo umaknjena. Prejeli smo informacijo, da so jo postavili državljani Omana, ki trdijo, da niso vedeli, da bi za to potrebovali dovoljenje," je za Morski.hr povedal komunalni redar. 

"Omanci, ki so postavili ponton, imajo v bližini nepremičnino in so verjetno mislili, da bi se bilo dobro razširiti tudi na javno dobro. Ta grozna konstrukcija bo v najkrajšem času umaknjena s kraja, kjer se sedaj nahaja, in javno dobro bo zagotovljeno," so še zapisali na portalu. Če pa bo ponton ostal, pa pozivajo vse, naj se gredo kopat na postavljeni objekt in nanj privežejo svoja plovila. Priložili so tudi povezavo do lokacije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta