Otoček z razglednice tarča črnograditelja: "Nek domoljub se je odločil sprivatizirati srce Hrvaške?!"

M.R.
25.03.2024 11:17

Na otočku, ki je iz zraka videti kot srce, je gradnja prepovedana, nekomu pa to dejstvo ne pomeni prav veliko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Galešnjak je neposeljen otoček v bližini Pašmana.
Profimedia

Pomorci, ki so v zadnjih dneh pluli po Pašmanskem kanalu, so na otočku Galešnjak opazili začetek nelegalne gradnje. Nekdo si je namreč na vzhodni obali otoka začel graditi pristanišče. 

Bralec spletnega portala Morski.hr, ki je vse skupaj posnel, je dejal, da gre za kraj, kjer poleti sidra največ pomorcev, prav na tem delu otoka pa je obala popolnoma divja. "Letos pa se je nekdo pripravil na gradnjo pomola, tako da je v morje v obliki, ki spominja na pomol, odvrgel vreče, napolnjene s sipkim materialom," je povedal avtor fotografije. V dno morja so zabite tudi železne palice, ki bi lahko predstavljale betonsko armaturo.

"To je terorizem in tako ga moramo tudi obravnavati," je ob novici na facebooku zapisal eden od bralcev portala Morski, drugi pa: "Nek domoljub se je odločil sprivatizirati srce Hrvaške?!"

Galešnjak je neposeljen otoček in na njem ni nobenih zgradb, saj je gradnja na otoku popolnoma prepovedana. Lastniki zemljišč na otoku le obdelujejo svoje nasade oljk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta