Nikar ne trpite v tišini: Če ima partner preveliko moškost, obstaja nekaj trikov, kako narediti spolnost prijetnejšo

D.Ži
25.05.2022 09:40

Medtem ko se mnogi moški obremenjujejo s tem, da jih v hlačah ni dovolj, se nekateri soočajo s preobiljem centimetrov, kar lahko v spalnici povzroči hude težave in bolečine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Kočljivo. Če je partnerjev penis prevelik, lahko situacijo še vedno poskušate omiliti in svoje spolno življenje narediti bolj kakovostno. Od spolnih položajev do silikonskih obročkov. Čeprav mnogi moški sanjajo, da bi imeli veliko orodje, s katerim bi naredili vtis na svojo drugo polovico, lahko preveč centimetrov v spalnici povzroči težave.

Medtem ko je veliko moških zaskrbljenih zaradi zadovoljive velikosti svojih genitalij, je pri nekaterih penis tako dolg in debel, da dejansko med spolnim odnosom povzroča nelagodje. 

Spolna strokovnjakinja Isabelle Uren je z javnostjo delila nekaj nasvetov, ki naj bi seks naredili bolj prijeten. 

"Ne glede na situacijo mora biti seks prijeten, ne boleč, zato ne trpite v tišini," pravi Uren. Predlagala je globoko dihanje in sprostitev kot prvi korak pomoči pri obvladovanju velikega penisa.

"Če ste živčni zaradi velikosti partnerjevega penisa, ste zaradi tega lahko napeti, v krču, kar oteži prodiranje, zato poskusite predhodno vaditi nekaj tehnik globokega dihanja in sprostitve, da olajšate mišično napetost," dodaja. "Dobra komunikacija s partnerjem je ključnega pomena tudi zato, ker partner mora vedeti, kako se počutite, fizično in čustveno," je poudarila.

Profimedia

 

Obroček za penis

Če imate opravka s partnerjem, katerega penis je zelo dolg, Isabelle opozarja, da je glavica penisa v materničnem vratu lahko zelo boleča izkušnja. Da bi bil seks v tem primeru bolj udoben, predlaga uporabo silikonskih obročkov za penis, poroča Daily Star.

"Ti silikonski obročki so nameščeni okoli korena partnerjevega penisa in delujejo kot tampon, ki preprečuje, da bi partner prodrl pregloboko," pojasnjuje strokovnjakinja. V prodaji je tudi komplet štirih obročkov, ki jih lahko prilagodite svojim potrebam.

Spolni položaji

Isabelle priporoča preizkušanje različnih spolnih položajev. Predlaga, da se izogibate tistim, pri katerih partner prodre pregloboko, in položajem, kjer je večja verjetnost, da boste čutili bolečino.

"Ne glede na to, kako dobri so njihovi nameni, je skoraj nemogoče vedeti, kako globoko lahko gredo," poudarja. Zato Isabelle svetuje, da se povzpnete na partnerja, saj lahko tako sami nadzorujete gibe in globino penetracije penisa.

Profimedia

Poze, ki jih je predlagala, vključujejo položaj žličk ali koitalne poravnave, saj je tako "manj penisa v vas". Če je težava v obsegu, ne v dolžini, lahko ob prodiranju čutite nevzdržno bolečino.

"To zahteva nekoliko drugačen pristop. Ker ni mogoče zmanjšati velikosti penisa, rešitve v veliki meri vključujejo tistega, ki ga prejema," opozarja strokovnjakinja.

V tem primeru predlaga predvsem izključitev zdravstvenih stanj, kot je vaginizem, ki povzroča napetost v nožničnih mišicah in povzroča bolečino med penetracijo. Če to ni problem, Isabelle pravi, da poskusite s predigro in lubrikantom. "Zelo pomembno je tudi, da se prepričate, ali vam do seksa sploh je. Uporabite tudi lubrikant," je dejala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta