Toliko minut v povprečju traja spolni odnos in nad številko boste grenko razočarani

D.Ži
06.10.2020 09:13

Raziskave so skozi leta nakazale, koliko naj bi trajala posteljna akcija, da bi bila zadovoljena oba.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ena od najpogostejših zablod, ko govorimo o seksu, je trajanje. Je boljši, kadar je daljši ali krajši? Koliko sploh traja povprečen seks? Portal mindbodygreen.com se je zakopal v raziskave in ugotovitve o tej temi. 

Ugotovili so, da vaginalni odnos v povprečju traja 5,4 minute, preden moški ejakulira. Tako pravi raziskava, ki so jo leta 2005 vzporedno opravili v petih državah. Med 3 in 13 minutami naj bi bilo normalno trajanje vaginalnega seksa. V povprečju ženska potrebuje 13,41 minute, da med seksom z moškim doživi orgazem, za slednjega pa potrebuje še druge dražljaje, ne samo penetracijo. Raziskava iz leta 2004 kaže, da v heteroseksualnih zvezah predigra običajno traja 11 do 13 minut. Moški so v raziskavi večinoma tarnali, da predigra traja dlje, kot bi si želeli. "Če mislite, da ljudje seksajo dolge ure, se motite," pravi seksologinja Shamyra Howard. Meni, da so izjema tukaj lezbični odnosi. Povprečen seks dveh žensk traja kar med 30 do 45 minutami. Seks dveh moških traja od 15 do 30 minut. Okoli 20 odstotkov žensk je izjavilo, da njihov istospolni seks traja več kot uro. 

Profimedia

Spolni terapevti so izračunali, da bi idealen seks lahko trajal med 7 in 13 minutami, pri čemer je zaželena daljša penetracija. Manj od treh minut je prekratko, med 10 do 30 minut pa že predolgo. Poudarjajo, da je seks seveda stvar osebnega okusa in potreb.  V raziskavi iz leta 2010 je 300 vprašanih heteroseksulanih žensk izrazilo željo, da bi vaginalni seks trajal 16 minut. Tistim, ki želijo trajanje spolnega odnosa podaljšati, svetujejo preizkušanje novih položajev, uporabo lubrikanta in trening zadrževanja orgazma. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta