Njegova prva zapisana beseda je bila 'cirkuz'

Maša Ogrizek
04.01.2018 05:09
Na žaru, Slovenija ima talent, Zvezde plešejo, Avto karaoke. Veliko odličnih razvedrilnih oddaj, en skupni obraz. Vedno zabaven, pogosto s smrtno resnim izrazom. Eden in edini: Lado Bizovičar.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomo Jeseničnik
Katerega televizijskega obraza se najbolj spominjate iz svojega otroštva? Zakaj in po čem?
Po čem pa mislite, da si bodo generacije, ki odraščajo danes, najbolj zapomnile vas?
Zagotovo ima vsaka od oddaj, v katerih ste sodelovali kot voditelj ali žirant, svoje fene. Imate vi svojo najljubšo?
Z oddajo As ti tud not padu?! sta z Jurijem Zrnecem na slovensko televizijo vpeljala nov tip zafrkancije in postala pojem voditeljskega tandema. Se vam zdi, da ste v tem dialogu lažje oblikovali televizijski lik Lada Bizovičarja?
Še vedno obstajajo verniki, ki upajo na vajino vnovično vstajenje. Obstajajo kakšne realne možnosti?
Vaša oddaja Na žaru je bila koncentrat množice natančno odmerjenih dovtipov. Tudi produkcijsko je bila zelo zahtevna, z njo ste dosegli pozornost mednarodne produkcijske scene. Je to vaš najzahtevnejši projekt?
Eden vaših zadnjih televizijskih projektov so bile Avto karaoke. Čeprav na sovoznikovem sedežu niso sedele tako slavne riti, kot so Jennifer Lopez, Lady Gaga in Michelle Obama, ste več kot očitno zabavali. Pa vendarle - ste kdaj frustrirani, da ne morete gostiti zares velikih zvezd? Zagotovo bi jim bili kos …
Na podelitvi Viktorjev leta 2011 ste se norčevali iz preobilja kuharskih oddaj. Ta trend še kar vztraja. Katerega tipa oddaj je po vašem mnenju prav tako preveč na TV-meniju in katero področje je podhranjeno?
Za delo na televiziji ste prejeli množico viktorjev. Koliko natančno? Kakšen je vaš odnos do nagrad nasploh?
Če je bila As ti tud not padu!? avtorska oddaja, so Slovenija ima talent in Zvezde plešejo, v katerih ste sodelovali kot eden od žirantov, ter Avto karaoke licenčne. Ali s stališča vašega avtorskega vložka obstajajo pomembne razlike med tema tipoma?
V zadnjih letih so se pomembno spremenili tudi načini »konzumiranja« televizije. Izvirne Carpool Karaoke so denimo našle gledalce predvsem na youtubu. Ste kdaj razmišljali, da bi – podobno kot Klemen Slakonja – načrtno naredili kaj za predvajanje tam? Tudi serija Pr’Hostar je bila sprva prikazana na portalu Youtube.
Na televiziji ste doslej delali izključno znotraj sicer širokega polja razvedrilnih oddaj. V naš prostor ste pogumno in uspešno vnašali žanre, za katere je pogosto veljalo, da pri nas enostavno niso mogoči. Vas mika ustvarjati tudi zunaj t. i. entertainmenta?
Lahko bi rekli, da ste s televizijo v dolgotrajnem odnosu. Kako bi ga opisali? Vam je še vedno izziv?
Ob televiziji vsa ta leta požrtvovalno skrbite za smeh tudi v Siti teatru. Ste sredi intenzivnih priprav na fantazijsko komedijo Čakalnica, v kateri nastopate skupaj z Janezom Hočevarjem - Rifletom, še enim znanim TV-obrazom.
Kako zmorete to televizijsko-gledališko življenje? Pa še film za povrh! Čisto časovno, fizično? Čeprav v Čakalnici čas ni več dimenzija …
Lado je zmagal v kategoriji televizijski Obrazi VIP. Preverite v reviji, kdo vse je še na lestvici. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta