Nuša Lesar: Ločitev je bila zame eden največjih porazov

Denis Živčec Denis Živčec
11.05.2017 12:40
Televizijska voditeljica o svojem plesu skozi nepredvidljivo življenje, ki je enkrat počitek na mehki domači travi, drugič pa ločitev in družinska tragedija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj


Ne počuti se ogroženo

"Trenutno sem v fazi v življenju, ko sem zelo srečna. Vesela, da sem koščke spet sestavila ter da se počutim varno in stabilno. Ples je dobrodošla sprememba znotraj že precej monotonega urnika zadnjih let. Potrebovala sem popestritev, sprostitev. To je povsem drugačen tip napora, a telo se počasi navaja nanj,"
Zelo mlada sem začela voditi Svet na Kanalu A, pri dvaindvajsetih, in veliko časa sem potrebovala, da sem pridobila kredibilnost, ki še danes ni taka kot pri nekom, ki se s tem ukvarja desetletja. A kredibilnost gradim z znanjem. In ko se bom vrnila na Svet, bo kvečjemu jasno, da nisem samo zategnjena ženska, ki bere novice,"
Urša je ena najbolj kredibilnih novinark v naši oddaji in ena tistih z najdaljšim stažem. Zelo fejst in simpatična punca,"
Če si dober v svojem poslu, se vedno najde delo zate. Tudi če bi se zgodilo, da bi ona nadaljevala vodenje … nisem obremenjena s tem. Ne počutim se ogroženo,"


Verjela, da bosta skupaj za vedno

Novinarjem sem vedno pojasnila, da moja družina in - medtem že bivši - mož nista medijsko izpostavljena. V zvezi sva bila, že ko nisem delala na televiziji. Ne bi bilo fer do njega, ker si ni izbral medijskega življenja. Meni je ta svet služba, a mediji niso vse, kar imam. Tudi družim se običajno z ljudmi, ki niso iz medijskega sveta. Nimam pa težav govoriti o sebi. Vem, kako mediji delujejo in jim dam, kar potrebujejo, a naj mi, ko sem v težki situaciji, dajo čas, da jo rešim.«
Ko je novica prišla v medije, sva bila že vse zmenjena. Če pa bi bila še v fazi pogovarjanja, ko je bilo najtežje, bi bilo zelo mučno. Še bolj neprijetno bi bilo partnerju. K sreči sva se tudi o tem lahko pogovarjala. Hudo bi bilo, če bi bila sredi umazane ločitve. Zelo sem se bala, kako bo vse skupaj izpadlo. Do družine svojega nekdanjega partnerja čutim veliko spoštovanja. Previdna sem bila v svojih izjavah in v molku. Bila sva definicija spoštljive ločitve,"
"Dolgo sem se ukvarjala s tem, da se je v zvezi treba potruditi. A na neki točki sva se odločila, da se razideva. In da … to je zame eden največjih porazov. Verjela sem, da bova vedno skupaj. Težko si je bilo priznati. A to je življenje. Le malo ljudi ostane za vedno v svoji prvi zvezi. Če si dvanajst let skupaj, je povsem vseeno, ali si poročen ali ne, ker boli isto. Par sva bila od mojega 18. leta. Vse sva dala skupaj skozi, tudi maturantski ples."
Pogovor v celoti si lahko preberete v novi številki revije Obrazi, kjer nam je Nuša zaupala, kako je preživela veliko družinsko tragedijo, odgovorila na vprašanje, če še verjame v ljubezen in če se bo na letošnji dopust odpravila sama.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta