Pestro junijsko dogajanje v Radol'ci

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
04.06.2024 07:35

V juniju bosta v Radovljici potekala dva večja dogodka: Festival Okusi Piva ter festival swinga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Festival Okusi piva, 7. in 8. junij

V radovljiškem parku bo prihodnji konec tedna, v petek 7. in v soboto 8. junija ponovno potekal dvodnevni dogodek posvečen slovenskim kraft pivovarjem in dobrim uličnim okusom. Gre za največji dogodek kraft pivovarjev v Sloveniji.

V petek, 7. junija se bo dogodek pričel ob 16.00, v soboto pa bo pričetek ob 14.00. Letos organizacijo dogodka, ob podpori dosedanjih organizatorjev, prevzema Javni zavod Turizem in kultura Radovljica, namen pa je predvsem ob začetku poletja ponuditi domačinom in tudi obiskovalcem od drugod priložnost za druženje ob glasbi, kakovostni hrani in pijači.

Kulinarično ponudbo bodo ponujali tokrat Gostišče Draga, Baffi House of Pizza, Čizhudburger in veganska restavracija Tavči, ki od začetka leta domuje v Lescah. Pivo bo tudi letos točeno v kozarce za večkratno uporabo. Kozarci bodo proti plačilu na voljo na prizorišču, lahko pa uporabite tudi kozarce iz lanskega festivala ali s Festivala čokolade.

Arhiv Naročnika

Na dogodku bomo letos poskrbeli za nastope treh glasbenih zasedb, in sicer bodo v petek nastopili jeseniški rokerji Guni, v soboto pa ob 20.00 sveža štiričlanska zasedba Kokosy ter ob 22.00 If Floyd: Tribute to Pink Floyd, ki bodo z večnimi hiti Pink Floydov pripeljali festival do konca.

Oba popoldneva bo v parku potekal tudi program za otroke: poslikava obraza, plesna animacija in lokostrelski kotiček, izvajali pa bomo tudi nagradne igra, ki bodo zanimive za vse generacije.

Že pred dogodkom, pa bo kot uvertura v pivovarski dogodek v Linhartovi dvorani nastopil Miha Šalehar s svojo novo predstavo Notranji pir, in sicer v sredo, 5. junija ob 20.00. Vstopnice za predstavo so na voljo na spletni stran Linhartove dvorane. Ob nakupu vstopnice, lahko po znižani ceni kupite tudi festivalski kozarec.

Arhiv Naročnika
Več o dogodku na spletni strani.

NAPOVEDUJEMO: Shake the Change

Med 21. in 23. junijem bodo Radovljiško graščino zavzeli ljubitelji swinga, ki se bodo vrteli na plesnih delavnicah Lindy hop ter Solo jazza pod vodstvom mednarodnih mojstrov. Mednarodni festival bo v Radovljici gostoval tretje zaporedno leto, letos pa skupaj z organizatorjem, društvom Gibarija, pripravljamo tudi dogajanje za vse, ki se boste na trgu družili le ob večerih. Program bo dopolnjen tudi za udeležence delavnic, saj dodajajo afriški ples z živo glasbo, hip hop ter jutranjo jogo. Na voljo pa so tudi opoldanske delavnice za začetnike.

Arhiv Naročnika

Na festivalu bo letos plesalo okrog 120 udeležencev z vsega sveta. Udeleženci bodo tekom dneva nabirali znanje, ki ga bodo zvečer preizkusili in pokazali na plesišču pred Radovljiško graščino.

Tako bo v petek in soboto od 20.00 dalje živahno, ob glasbi in v družbi plesalcev pa se boste lahko zavrteli vsi. Petkov večer bo glasbeno obarvala zasedba Swingwagon iz Gradca z mednarodno zasedbo glasbenikov, v soboto pa bo v ples popeljala ena najbolj vročih slovenskih jazz zasedb Teh Pickpocket Swingers.

Ob plesu pa bodo za okrepčilo na trgu poskrbeli člani Okusov Radol'ce, tokrat Restavracija Tabor z uličnimi grižljaji.

Več o dogodku na spletni strani.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.