Pokojnikove zadnje besede: "Punca me je zabodla.“

Damijana Žišt Damijana Žišt
12.09.2017 14:06
Na sojenju Patriciji Cenček, obtoženi uboja partnerja Blaža Novaka, je obtožena v zagovoru zanikala uboj, Blaževa mama pa o njej ni našla niti ene lepe besede.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obtožena Patricija Cenček ne priznava, da je vzela življenje partnerju Blažu Novaku, sicer pa ji slike v glavi bežijo, je povedala na sodišču.  
Robert Balen
“Še zmeraj sem v šoku, ne vem, kaj se je pravzaprav zgodilo, od takrat se je moje psihično stanje močno poslabšalo, uživam tablete, v zaporu obiskujem psihiatra. Skušam se spomniti, kaj se je zgodilo, a ne sestavim slik v glavi, ne ločim več, kaj je bilo res in kaj so podatki v sodnem spisu. Vem, da je Blaž tam ležal krvav, in vem, da mu ne bi nič storila, saj sem ga imela rada. Zelo bi rada pomagala, da bi se vse razčistilo, vendar je to vse za zdaj, kar vem in se spomnim,“
Tomažu Bromšetu
Patricija Cenček
Blaža Novaka

Ni bil samomor, bil je uboj

Obtožena posesivna in nasilna

Darinka Novak
“V sedmih mesecih, kolikor je obtožena živela pri nas, sem ugotovila, da je z njo nekaj zelo hudo narobe, da je sociopatka. Imela je veliko nenadnih izbruhov jeze, običajno brez vzroka, bila je zelo impulzivna, med prepiri, ki so bili zelo pogosti, je tudi skakala v Blaža in mu govorila, da je ona tista, ki je šefica njegovega življenja. Sploh ni bila socializirana, glede na njeno težko otroštvo, o katerem nama je z Blažem pripovedovala. Poleg tega je bila zelo posesivna, ljubosumna, Blaža je hotela le zase. V nekem prepiru ji je Blaž rekel, če mi upa povedati, da se drogira in da ima v kopalnici skrit heroin, veliko je uživala tudi alkohola, pil je sicer tudi Blaž. Bila je patološka lažnivka, po Blaževi smrti pa sem izvedela, da ga je v družbi pred prijatelji večkrat udarila,"

Punca ga je zabodla

Slavko Krušič
“S kolegom sva bila napotena na naslov v Cesto na Prevoje, ker naj bi se bil tam neki moški zabodel in krvavel. O tem je številko policije 113 obvestila njegova partnerka. Ko sva prišla na naslov, kamor sva bila poslana, so bila vhodna vrata hiše odprta, pred hišo je stalo reševalno vozilo. Šla sva v hišo, v prvem nadstropju so bila odprta vrata v stanovanje. Vstopila sva, na hodniku je ležal moški, star okoli 30 let na tleh, krvav je bil po levi strani, tam je bila vidna tudi rana na prsnem košu, okoli njega so bili reševalci in zdravnica. Iz sobe je prišla njegova partnerka, bila je histerična, jokala je, rekla je, da se je fant sam zabodel z nožem in da jo skrbi zanj, ker brez njega ne bo mogla živeti. Kolega jo je pospremil v sobo, jaz pa sem pomagal reševalcem, da smo fanta prestavili v dnevno sobo na tla. Tam sem mu povedal, da sem policisti in ga prosil, da pove, kaj se je zgodilo. Rekel mi je, 'punca me je zabodla'. Potem je izgubil zavest, reševalci so ga oživljali, nato pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico,“
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta