Poredna pomoč med rjuhami: Dva spolna položaja, ki glavobol odženeta bolje od tablete

D.Ži
07.07.2023 10:12

Spolni vrhunec prinese prijetno sprostitev, raziskave pa kažejo, da ima zaradi sproščanja koktajla hormonov tudi protibolečinske učinke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

"Ne morem zdaj, boli me glava," je eden najpogostejših izgovorov, ko nismo razpoloženi za romantične aktivnosti med rjuhami.

Čeprav odkritost ne bi smela biti problem, mnoge ženske pazijo, da z neposrednostjo ne bi prizadele partnerja. Zato poskušajo najti pretkane izgovore. Raziskave so pokazale, da lahko zavračanje spolnih odnosov s partnerjem negativno vpliva na ljubezensko zvezo, še posebej na samozavest moškega, ter da lahko povzroči žalost in tesnobo, ki v nekaterih primerih povzročita razpad odnosa.

Ženske se tega zavedajo, zato so skozi zgodovino razvile sistem prepričljivih izgovorov. Čeprav obstaja zdravstveno stanje, ki resnično povezuje migrene in seks, je v večini primerov seks tisti, ki nam lahko pomaga znebiti se glavobola.

Kako seks pomaga pri glavobolu?

Partnerski ali solo seks bi lahko bil najboljši in najbolj naraven način, kako se hitro in učinkovito znebiti glavobola ter se v dan vrniti sproščeni in polni energije. To so potrdili tudi v ameriškem združenju ljudi z migrenskimi motnjami in dodali, da pri nekaterih posameznikih seks deluje bolje od morfija.

Val endorfina, ki se pojavi med spolno vzburjenostjo, ima pomembno vlogo pri lajšanju fizičnih bolečin, pomaga pa lahko tudi pri menstrualnih krčih in bolečinah v hrbtu. Ista študija je pokazala, da je več kot 60 odstotkov anketirancev, ki trpijo za migrenami, priznalo, da jim orgazem zelo pomaga pri lajšanju bolečin.

Čeprav je vsaka oblika soglasnega seksa lahko koristna, strokovnjaki vseeno izpostavljajo nekatere položaje kot koristnejše in bolj blagodejne.

Profimedia

1. Položaj žlice

Poza, v kateri ženska leži na boku, moški pa jo objame s celim telesom od zadaj, je ena najboljših poz za ljubljenje. Spolni terapevti poudarjajo, da gre za položaj, ki v ospredje postavlja žensko zadovoljstvo.

Poleg krepitve čustvenih vezi je ta položaj tudi naravno zdravilo za glavobol. Pri takšnem ljubljenju se sproščajo velike količine oksitocina, dopamina in serotonina, saj žlička združuje ljubezen in seks, objeme, zaupanje, toplino, podporo in spolno zadovoljstvo.

2. Žeja

Ta položaj je že sam po sebi objem. Je eden izmed položajev v Kamasutri in ga spolni terapevti navajajo kot klasičen primer ljubljenja, zelo podoben je položaju žlice – le da se partnerja obrneta drug proti drugemu.

Profimedia

Za izvedbo te poze prepletite noge in se objemite. Partnerka naj dvigne nogo in jo položi čez partnerjev bok, da mu omogoči penetracijo. Ta poza je odlična, ker imate proste roke za božanje, objemanje in dotikanje, medtem ko skupaj dvignete svojo intimnost na višjo raven, poleg tega pa je ena najboljših za boj proti glavobolu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta