Ženske in moški se končno strinjajo: To je najslabši spolni položaj, v katerem le redko uživata oba

D.Ži
17.04.2023 10:03

"Težko je dajati in prejemati hkrati," pravijo sodelujoči v anketi, ki je razkrila, da je famozna poza zares dobra zgolj v teoriji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mlajši imajo položaj 69 raje, a nastopi težava, ko sta partnerja različne višine. 
Profimedia

Na temo spolnega zadovoljstva so bile narejene že številne raziskave, med njimi pa so najpogostejše tiste o najboljših in najslabših položajih pri seksu. Verjeli ali ne, zdi se, da se tako ženske kot moški strinjajo, kateri si zasluži prvo mesto v tej kategoriji.

Številne raziskave so namreč pokazale, da je obema spoloma najmanj všeč znamenita poza 69. Gre za pozo, v kateri partnerja drug drugemu hkrati nudita oralne užitke, kritiki pa jo opisujejo kot zelo zapleteno, težko izvedljivo in ne pretirano prijetno.

Profimedia

Na videz nepomembni fizični dejavniki, kot je razlika v višini partnerjev, močno vplivajo na uspešnost. Oba spola pravita tudi, da se je zelo težko osredotočiti na užitek partnerja, medtem ko ga prejemaš. Na priljubljenost te poze vpliva tudi starost, zato je mlajšim bolj všeč kot starejšim.

Razprava na to temo je potekala tudi na priljubljeni platformi Reddit, mnenja uporabnic in uporabnikov pa so pokazala, da kljub pompu ta poza pravzaprav sploh ni priljubljena. Tukaj je nekaj mnenj o njej:

1. "Sam ne vem točno, kaj si mislim o njej, ampak recimo, da jo imam rad samo s pravo partnerico. Lahko je dobro, a vsa telesa niso združljiva."

Profimedia

2. "Res nisem ljubiteljica. Težko je dajati in prejemati hkrati."

3. "Moja izkušnja je, da nekdo vedno potegne krajši konec in v tej pozi ostane nezadovoljen. Kaj je torej njen namen? Boljši je oralni seks v klasični pozi, takrat sem vsaj prepričana, da sem zadovoljila svojega partnerja."

4. "Moti me logistika poze 69. Enostavno se ne morem osredotočiti, medtem ko mi ženska daje oralni seks, nočem, da se zdi, kot da se ne trudim zanjo."

5. "Ni mi udobno v tej pozi, pika. Ne toliko neudobno zaradi mojega telesa, ampak že sam položaj mojega telesa v tej pozi je nekako neudoben, sploh ker je moj partner višji od mene in potem se moram vedno nekako nenaravno iztegniti. Hvala, ne." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta