Požare v Dalmaciji podtikali ženske in moški, mladoletni in tudi 75-letnik ...

STA
24.08.2017 11:44

Prijetih 14 požigalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eden od požarov ta teden.  
Reuters

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je potrdil, da so zaradi suma podtikanja požarov ob Jadranski obali prijeli 14 oseb, še 28 pa so jih ovadili sodniku za prekrške. Vsi prijeti in ovadeni so hrvaški državljani, večina z območja Šibenika. Med prijetimi so tako mladoletniki kot denimo 75-letnik.
Med njimi je 28-letnik, ki je podtaknil sedem požarov. Preiskava je pokazala, da gre za osebo s psihičnimi motnjami, ki so jo kazensko ovadili. Policijska patrulja je v torek opazila 22-letnika, ki je s cigareto prižgal suho travo nedaleč od narodnega parka Kraka v šibeniško-kninski županiji. Policisti so na območju Knina v začetku tedna prijeli tudi skupino najstnikov in dva mladoletnika kazensko ovadili zaradi podtikanja požara in spodbujanja h kaznivemu dejanju.

Firefighters work to put out a forest fire next to the village of Bribir, near the town of Skradin, Croatia August 22, 2017. Picture taken August 22, 2017. REUTERS/Edin Tuzlak
Stringer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta