Pozor, na spletu vse več goljufij s stavami

M.R.
04.05.2017 15:43

Policija od konca lanskega leta zaznava povečano število goljufij, povezanih s športnimi stavami na spletu, dogajajo pa se na različnih spletnih družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Za zdaj še neznani storilci so z lažnivim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin oškodovali več ljudi in sicer tako, da so jih nagovarjali k igranju športnih stav in jim zagotavljali velike dobitke in donose. Oškodovanci so jim nato prek plačilnega sistema PaySafe in vplačilnih lističev E-stave ter sistema Western Union nakazali večje količine denarja, nikoli pa niso prejeli obljubljenih dobitkov.
Storilci, ki delujejo anonimno na različnih spletnih straneh in družbenih omrežjih, so jim namreč obljubljali, da bodo pridobljeni denar oškodovancev unovčili na spletnih stavnicah in jim zagotovili dobitke, ki bodo do 5-krat višji od vložka. Da bi potrdili zagotovljene dobitke, pa so na več družbenih omrežjih objavljali dobitne lističe športnih stav.
Denar so od oškodovancev pridobili tako, da so oškodovanci plačilne ali vrednostne kartice, skupaj s PIN kodami posredovali storilcem, ki so jih nato lahko neposredno unovčili. V nekaterih primerih so oškodovanci nakazovali denar neobstoječim osebam, predvsem na območje Bosne in Hercegovine.

Morebitne sume dejanj takoj prijavite!

Policija zato vse morebitne oškodovance poziva, da ji tovrstna dejanja takoj prijavijo, potencialne oškodovance pa opozarja, da se izogibajo zgoraj opisanemu načinu igranja športnih stav, saj obstaja velika verjetnost, da bodo postali žrtev kaznivega dejanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta