Prehitra vožnja: 42 dni zaporedoma na isti cesti naletel na isti radar

GR.G.
22.08.2018 19:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Za Heima Wallnerja, peka iz sosednje Avstrije, lahko z gotovostjo trdimo, da ni rojen pod srečno zvezdo. Dvainštirideset dni ga je namreč vsak dan, ko se je ob treh ponoči vračal z dela, posnel isti radar, ki je izmeril hitrost vožnje, višjo od dovoljene. Na tem odseku ceste. 
Wallner je dejal, tako piše BBC, da sploh ni vedel, tukaj velja omejitev 30 km/h in je vozil za naselje standardnih 50 km/h. Pravi, da ni videl znakov za omejitev hitrosti na 30 km/h, saj je na tem mestu zelo temno. 
Ker je trajalo več kot mesec dni, da je na dom prejel prvi plačilni nalog, si jih je medtem nabral še več. Natančno 42. 
Do delovnega mesta v Celovcu, kjer je službo nastopil februarja letos, ga loči pol ure vožnje, prvi poziv k plačilu kazni za prehitro vožnjo pa je prejel meseca maja. Radarja, ki stoji v bližini šole na njegovi poti, pa ni opazil. Posnela ga je namreč infra-rdeča kamera, ki ne sproži bliskavice. Od petdeset voženj je radar zabeležil hitrost natančno 50 km/h v 42 primerih. 
Wallner se je odločil plačati vse prejete kazni, skupno je to 3000 evrov. Za pritožbo se ni odločil, saj bi moral sodnik za prekrške v tem primeru obravnavati vsak primer posamezno. Skupna pritožba namreč ni mogoča. 
Policija mu je kazen znižala za 300 evrov, vseeno pa gre za visok znesek, več kot dve mesečni plači, pravi pek, ki se je zaradi tega moral odpovedati načrtovanemu dopustu v Grčiji. Za nemški časnik Süddeutsche Zeitung je še povedal, da mu žena visoke kazni ni zamerila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta