Pri vadbi pod IR-svetlobo se kilogrami in centimetri topijo sami od sebe

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
15.11.2023 20:34

Studii Infra slim ponujajo edinstven koncept celostne skrbi za zdravje, podprt s tehnologijo, ki uporablja infrardeče žarke in vakuum

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Večina žensk se zaveda pomena skrbi za zdravje in ohranjanje dobre telesne pripravljenosti, a jim za to pogosto zmanjka časa in volje. V Sloveniji je od marca 2022 mogoče obiskovati vadbo, ki podpira telesno dejavnost z močjo infrardečih žarkov. Učinkovitost IR-žarkov za razstrupljanje telesa že desetletja s pridom izkoriščajo infrardeče savne, mlada podjetnica Sibela Murić pa je naprave, ki združujejo vadbo in uporabo IR-tehnologije, združila v edinstven koncept, imenovan Infra slim. »Po dveh nosečnostih, v katerih sem pridobila kar nekaj kilogramov, sem šla skozi pekel vadb in shujševalnih diet, da sem bila znova zadovoljna s svojim telesom,« razlaga Sibela Murić

Sibela Murić, mlada podjetnica in lastnica Infraslim Slovenija
Arhiv Naročnika

 

Iz lastnih izkušenj je prav za ženske po 35. ali 40. letu zasnovala vadbo, pri kateri se jim ni treba držati zelo stroge diete in vaditi do onemoglosti, pa kljub temu v razmeroma kratkem času dosežejo viden napredek. »V Infra slimu nam je najpomembnejše, da se ženska počuti prijetno kot v domačem okolju, ker je nihče ne obsoja zaradi njenega videza ali telesne pripravljenosti. Naši studii so oaza zdravja in lepote, v kateri v 30 minutah dobiš štiri tretmaje v enem in narediš absolutno veliko za svoje telo. Ne gre samo za hujšanje, temveč se posvetimo zdravju vsega telesa,« razlaga sogovornica. Po njenem mnenju so prav ženske po 35. letu starosti in vse do perimenopavzalnega obdobja najbolj spregledana skupina, kar se tiče ponudbe vadb. »Pri njih se že lahko pojavljajo hormonske težave in kilogrami se kopičijo, one pa ne vedo, kako naj se borijo proti njim. Če nimaš znanja o hormonih, o pravilni prehrani v tem obdobju, lahko še tako intenzivno vadiš, se izogibaš hrani, jemlješ preparate, a ne bo nikakršnega učinka,« še pojasnjuje Sibela Murić.

Z vsako stranko najprej opravijo svetovalni pogovor 

Amela Milkić, nutricionistka s certifikatom Stanford School of Medicine
Arhiv Naročnika

Strokovno podporo programu Infraslim zagotavlja Amela Milkić, nutricionistka s certifikatom Stanford School of Medicine, ki se še dodatno izobražuje na področju ženskih hormonov in zdravja črevesja. Z vsako stranko, ki pride v studio Infra slim, najprej opravijo temeljit svetovalni pogovor, v katerem ugotovijo, kaj potrebuje, in nato Milkićeva sestavi ustrezen program vadbe in prehranske nasvete prav zanjo. »Ko se ženska poleg vadbe odloči tudi za ustrezen način prehrane, ki ga lahko uvede takoj, dosega še boljše rezultate. Infrardeči žarki ji pri tem pomagajo tako, da pospešijo razstrupljanje telesa, ker spodbujajo mitohondrijsko funkcijo jeter. Kot vemo, so jetra glavni organ za presnovo maščob in strupov. Ko se izboljša funkcija jeter, se znebimo toksinov v telesu, s tem pa pripravimo jetra na pojačano presnovo maščob. Posledica tega je lažja izguba kilogramov. Druga prednost IR-žarkov je pomoč pri zniževanju stresnega hormona kortizola v telesu. Visok nivo kortizola namreč otežuje hujšanje. Nižji nivo kortizola pa pomaga k boljšemu spancu, zaradi česar imamo več energije in se lažje pripravimo k vadbi,« našteva Amela Milkić pozitivne učinke IR-žarkov.

Kot bi bil spodnji del telesa v savni

In kako je vadba v studiu Infraslim videti v praksi? Naprave, ki jih je Sibela Murić videla v tujini in jih vključila v lasten poslovni koncept, so kombinacija ležečega sobnega kolesa ali tekočega traku in infrardeče savne, v katero je zaprt spodnji del telesa. Med nekoliko hitrejšo hojo ali kolesarjenjem na mišice deluje vakuum, tako da ne gre zgolj za kardio vadbo, pri kateri lahko telo mišično maso celo izgublja, temveč se mišice ohranjajo ali celo krepijo. »Pomembno je, da se pri tovrstnem gibanju ne sproža dodaten kortizol, ki bi obremenil telo, temveč gre za sproščeno vadbo. Deluje proti zastajanju vode v mečah, proti celulitu na stegnih, razbremeni boleče kolke in kolena, ob tem pa se topijo tudi kilogrami,« pravi strokovnjakinja. Po vadbi se lahko ženske prepustijo še avtomatizirani maderoterapiji, prav tako podprti z infrardečo svetlobo. »Z valjčki spodbudimo cirkulacijo limfe, s katero se iz telesa dokončno odpravijo toksini, ki smo jih začeli razgrajevati z vadbo,« pojasnjuje Milkićeva.

Arhiv Naročnika

Po vsej Sloveniji že 17 studiev

V dobrem letu in pol od odprtja prvega studia v ljubljanski Šiški je Sibela Murić odprla že 16 franšiznih studiev Infra slim, v katerih osebje deluje po napotkih Amele Milkić. To zagotovo priča o zadovoljstvu strank, ki poročajo o izboljšanem počutju, zadovoljstvu z izgubo kilogramov in boljšem spancu. »Pri tem moram pohvaliti Amelo, ki na prvo mesto ne postavlja poslovnega vidika, temveč ji je pomembno, da vsako našo članico posluša in skupaj z njo najde pravo rešitev za njeno težavo,« poudarja Sibela Murić. Za ženske, ki hočejo ostati zdrave, vitalne in mladostne, so denimo razvili anti age paket, ki vključuje tudi tretma obraza z infrardečo svetlobo, s katero spodbujajo tvorbo kolagena. »Če smo pri uporabi IR-tehnologije v Sloveniji nekoliko zaostajali, smo s studii Infra slim zagotovo dosegli napredek na področju skrbi za zdravje,« še dodajata obe sogovornici.

Prednosti koncepta Infra slim

  • Infrardeča svetloba spodbuja delovanje jeter.
  • Vakuum skrbi za krepitev mišic, da se ne izgublja mišična masa.
  • Avtomatizirana maderoterapija prispeva k izločanju strupov iz telesa.
  • Upoštevanje nasvetov o prehrani in hormonih izboljša učinkovitost vadbe.
  • Intenzivna kratkotrajna vadba je izvedljiva, tudi kadar nimate veliko časa, se počutite utrujene in nimate veliko volje za trening.
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.