Roman Končar si je takšne oddaje želel deset let

Saša Britovšek Saša Britovšek
03.03.2018 06:22
Na TV3 si lahko odslej vsako nedeljo ogledate novo kuharsko oddajo. Tam petnajst pred sedmo zvečer Roman Končar v oddaji Kulinarična vandranja združi dve ljubezni: kuharijo in odkrivanje lepot domovine.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
1
Roman Končar in Lojze Čop v kuhinji Kulinaričnih vandranj.
TV3
“O takšni oddaji sem začel razmišljati že pred desetimi leti, saj je posledica moje strasti do kuhanja in Slovenije,”
Roman Končar
“Slovenijo imam srčno rad, dobro hrano prav tako. Izredno me radosti, ko odkrivam meni še neznane, prav nič turistično razvpite kotičke domovine.”
Lojzetom Čopom
Lojze je strokovnjak in nekdanji reprezentant naše kuharske reprezentance s celim kupom medalj. Najbolj pomembna stvar pri odločitvi, da bo moj sodelavec pri oddaji, je bila njegova karizmatičnost v kombinaciji s preprosto govorico in nasmehom. Med nama vlada tudi dobra kemija. Prepričan sem, da je to dobra kombinacija, ki mora delovati.”
Sem hedonist. Pokojni filolog in župnik Otmar Črnilogar me je hudomušno poučil o razliki med hedonizmom in hejdonizmom – pri hedonizmu gre za užitek kot smisel življenja, za hejdonizem pa je Črnilogar rekel, da je nadgradnja tega, saj gre za kompleksno uživanje na vseh področjih. Sam sem nedvomno slednji in to nima nobene zveze z zdravim načinom življenja,”
“Vsi zdravniki, ki imajo pozitiven odnos do življenja, pravijo, da je treba poslušati svoje telo in se z njim pogovarjati. To morda zveni malo noro, vendar je vse res.”
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta