Salome: Vedno se lahko odločiš, da boš boljši človek

Eva Košak
12.08.2017 12:25
Medijska zvezda in po novem tudi profesionalna kuharica Salome je v najsrečnejšem obdobju svojega življenja, pravi. A sreča in zadovoljstvo nista prišla z zadnjim valom medijske izpostavljenosti, sta plod večletnega dela na sebi.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Salome: "Nekaj časa sem bila depresivna in sem si želela, da me ne bi bilo, a sem vedno znova zbrala moč in šla med ljudi. Ni zaman moje življenje, zagotovo sem pustila pečat, odpirala težka vrata vsej različnosti. Sem zelo ponosna nase, posebej na pogumnega Nenada, ki je kriv, da se s teboj pogovarja Salome."
Ana Gregorič
Ste jutranji človek?
Presenetilo me je, ko sem izvedela, da ste se preselili v Ljubljano. Nazadnje smo brali, kako zelo navdušeni ste nad Mariborom, kjer ste živeli prej.
Zaradi izkazanih sposobnosti v Masterchefu ste se zaposlili kot kuharica.
Kako se počutite na novem delovnem mestu, v novem poklicu pravzaprav?
Pa vaši prijatelji? Ali od vas po novem pričakujejo, da jim boste ves čas kuhali večerje?
Jo ceni tudi vaš oče?
Vam prija, da vas želijo gostje spoznati, ali vas kdaj obremenjuje, ker imate delo v kuhinji?
Bi rekli, da ste v doslej najsrečnejšem obdobju svojega življenja?
Omenjali ste že, da je vaša pomirjenost povezana tudi z ženskimi hormoni, ki so vas omehčali. Mar ni sprejetje samega sebe nekaj, kar pride samo z izkušnjami, z leti?
V intervjujih in svoji knjigi pogosto odpirate temo denarja in socialnih pravic, ki je v splošnem velika ovira za vse člane LGBT-skupnosti, saj naj bi težje dobili službo. Velikokrat se jim odreče družina, ki bi jim lahko finančno pomagala, poleg tega so v mladih letih, ko največkrat gojimo svoje talente in zanimanja, obremenjeni s tem, kako svoj spol oziroma spolno usmerjenost dojemajo sami in kako to sprejema okolica.
Se vam zdi, da je slovenska družba v sprejemanju drugačnosti v primerjavi z desetimi leti nazaj postala kaj bolj strpna?
Celoten intervju si lahko preberete v aktualni številki revije OBRAZI.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta