Slavni ameriški vplivnež povedal, kaj si misli o slovenskih mestih: "Maribor je varen, a tam nimaš veliko početi"

D.Ži
11.04.2024 09:29

Justus Reid je po "bivši Jugi" prevozil 27.000 kilometrov v zlatem yugu, zdaj pa je strnil vtise o avanturi svojega življenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Mariboru se je Justus očitno počutil zelo varnega, a se je tudi malce dolgočasil. 
Andrej Petelinšek

Če uporabljate družbena omrežja, potem ste zagotovo že naleteli nanj. 23-letni Justus Reid velja za med bivšimi Jugoslovani najbolj priljubljenega ameriškega vplivneža, slavo na tem območju si je pridobil s prepevanjem znanih slovenskih, hrvaških in srbskih pesmi v izvirnih jezikih, ki mu presenetljivo dobro ležijo. S svojim zlatim retro avtomobilom je Balkan prevozil podolgem in počez, pot ga je zanesla tudi v Slovenijo, ki jo je obiskal ravno v času poplav, spoznal je tudi nekaj lokalnih zvezdnikov, obiskal kakšno družabno prireditev in se veliko pogovarjal s Slovenci. Njegova pot po "bivši Jugi" je trajala skoraj leto dni, z yugom je prevozil 27.000 kilometrov, zdaj pa je na instagramu na kratko strnil vtise o nekdanjih bratskih državah. Pravi, da se je v Sloveniji počutil najbolj domače, saj ga je najbolj spominjala na njegovo domovino. 

"Bled je lep in Ljubljana je najbolj moderno mesto na Balkanu. Tudi Maribor je lep, a tam nimaš veliko početi. Slovenija je čudovita, ampak ne dovolj, ko si želim iz cone udobja," je povedal. Koncertiral je celo z Luko Basijem. Očaralo ga je hrvaško morje, Hrvaška se mu zdi dobra država za poletne počitnice, zlasti všeč mu je bil Murter, pa tudi Split.

Teknila mu je bosansko-hercegovska hrana, dobro se je tam razumel s prijetnimi domačini, navdihnila ga je pestra srbska zgodovina. Američan je zagotovo eden najboljših promotorjev držav tega dela Evrope, saj mu na instagramu sledi že skoraj pol milijona ljudi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta