(VIDEO) Zvezdnik družbenih omrežij objavil posnetek, na katerem hvali hrvaške štruklje, Slovenci razburjeni

A.L.
04.10.2022 15:16

22-letnik, ki se lahko pohvali z več kot 400 tisoč sledilci in skupno več kot tremi milijoni všečkov objav, je s svojim preizkušanjem štrukljev naletel na nekaj neodobravanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Uporabnike družbenega omrežja TikTok deli posnetek, ki ga je tam objavil 22-letni Američan Justus Reid, ki se je pred časom pojavil na hrvaških Supertalentih in žirijo navdušil z verzijo hrvaških uspešnic. Mladi Američan je tudi veliki zvezdnik TikToka, med gostovanjem pri naših južnih sosedih pa je posnel tudi trenutek, ko je prvič okusil štruklje. "Sem na Hrvaškem in poskusil bom avtentične hrvaške štruklje. Rekli so mi, da so podobni sirovi piti. Pa poskusimo," je razlagal. "Tako avtentično, tako hrvaško. Z eno besedo ... vav," ni skrival navdušenja.

@justus_reid Have you ever tried this? #croatia #hrvatska #balkan ♬ Tarapana - Severina

22-letnik, ki se lahko pohvali z več kot 400 tisoč sledilci in skupno več kot tremi milijoni všečkov objav, je s svojim preizkušanjem štrukljev naletel na nekaj neodobravanja. V komentarjih pod objavo, ki je zbrala že več kot 68 tisoč ogledov in več kot 1500 komentarjev, so se oglasili Slovenci, ki trdijo, da so štruklji tradicionalna slovenska jed, in s tem sprožili živahno razpravo o tem, ali gre za slovensko ali hrvaško kulinarično specialiteto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta