Slovenski avto leta: Letošnji zmagovalec je renault austral

DR
16.01.2024 09:39

V Ljubljani je v soboto devet avtomobilskih redakcij za slovenski avto leta 2024 izglasovalo - renault austral.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Renault austral je Slovenski avto leta 2024. (
Peter Pirkovič

Po seštetih glasovih bralcev in devetih avtomobilskih redakcij je največ točk osvojil renault austral, za zmago je dobil 50 točk. Na drugo mesto se je uvrstil hyundai kona s 40 točkami, tretje mesto je pripadlo toyoti C-HR z 32 točkami, četrti je jeep avenger s 23 točkami in zadnji v finalu, kot prvi Kitajec, MG 4 s 15 točkami.

Za zmago je od devetih redakcij in bralcev austral dobil 50 točk.
Peter Pirkovič

Pred finalom so slovenske avtomobilske redakcije izbrale pet finalistov, ki so jim bralci (oziroma gledalci) pred zaključnim dogodkom z glasovanjem prispevali deset odstotkov točk, največ so jih namenili australu, sledita toyota C-HR in kona, četrto in peto mesto sta zasedla avenger in MG 4. Električni Kitajec je zasedel zadnje mesto pri glasovalcih in vseh redakcijah - razen eni, ki mu je namenila prvo mesto. Na drugi strani je austral pobral sedem prvih mest od desetih, dvakrat mu je pripadlo drugo mesto in enkrat tretje. Drugouvrščeno kono so na vrh glasovanja postavile redakcije Atmosferci, Motorevija AMZS in mi, skupna redakcija Avtomanija Večer. Renault austral je tako zmagal s 50 točkami, deset več od drugouvrščene kone. Predsednik žirije Blaž Poženel (Motorevija AMZS) je predstavnikom Renaulta predal velik prehodni pokal.

Naša redakcija je glasovala takole:

1. Hyundai kona 6 točk

2. Renault austral 4 točke

3. Toyota CH-R 3 točke

4. Jeep avenger 2 točki

1. MG 4 1 točka

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta