Ste sredi spolne puščave? Enostavno pravilo 6-ih minut bo rešilo vaše intimno življenje in morda tudi zvezo

D.Ži
20.09.2023 09:00

Roko na srce, tako strastna kot v svojih prvih skupnih dneh najbrž nista več. A obstaja metoda, ki bo spet razvnela ogenj med vama.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Pravijo, da je vsak začetek težak. Čeprav se bo večina strinjala, da je ta trditev resnična, ne velja za začetek romantične zveze. Sveže poročeni pari ne morejo umakniti oči drug z drugega. Zaljubljenca vsak dan negujeta metuljčke, ki jih čutita v trebuhu, skupni čas pa se jima zdi neprecenljiv. Nekateri se tako zaljubijo, da v partnerju vidijo le najboljše, nekateri pa skozi partnerstvo rastejo kot osebe.

Ena najpomembnejših stvari na začetku zveze je zagotovo dober seks. Strastne aktivnosti pod rjuhami so noro dobre, vsak dotik je vznemirljiv, mladoporočenci pa vedno najdejo čas za intimno uživanje. Po težkem dnevu je seks počitek in ne dodatna obveznost, glavobol novim ljubimcem ne pade na pamet.

Vendar je vse lepo kratkotrajno, vsaj kar zadeva seks. Ko se zaljubljenost prelevi v ljubezen in ko se ustvarijo globlja čustva, seks pogosto zdrsne po seznamu prioritet, ljubezen pa začnemo uživati ​​skozi pogovore, podporo in zaupanje. To je lahko težava za dolgoletne partnerje, saj lahko pomanjkanje seksa povzroči nepopravljive težave, včasih celo razpad zveze.

Če vam je po letih razmerja zmanjkalo strasti in navdiha in se zavedate, da je seks temeljni del ljubezenskega odnosa, imamo rešitev, ki ne stane nič, je zelo enostavna za izvedbo, znanstveno potrjena in deluje v obojestransko zadovoljstvo.

V nedavnem intervjuju za Your Tango se je svetovalec za odnose, predavatelj in avtor John Gray, dotaknil žensk, ki varajo svoje može, čeprav jih imajo rade, in pojasnil, zakaj varajo.
Profimedia

Seks omogoča fizično in psihično povezanost partnerjev, zato morate posredovati, če opazite, da ste ga zanemarili. Strokovnjaki pravijo, da lahko to storite s pravilom šestih minut, ki bi vam lahko rešilo spolno življenje.

Kanadski svet za spolne informacije in izobraževanje je objavil raziskavo, ki navaja pravilo šestih minut kot najboljši, a najlažji način za izboljšanje spolnega življenja. Vključuje predigro, ki traja šest minut. Ne glede na to, ali zadovoljujete vi partnerja ali on vas, je šest minut predigre ključnega pomena za dober seks, pravi raziskava.

Raziskavo so izvedli na 1500 Kanadčanih, ki so povedali, da potrebujejo točno šest minut, da se sprostijo in uživajo v seksu.

Kar 61 odstotkov žensk je potrdilo, da potrebujejo vsaj šest minut predigre, da sploh lahko doživijo orgazem, 55 odstotkov moških pa je potrdilo, da je bil njihov seks veliko boljši, če jim je partnerka pred tem ponudila šest minut dodatne pozornosti. 

Enako velja za aktivnosti po seksu. Ženske, ki so jih moški božali vsaj šest minut po seksu, so se počutile zadovoljne.

Če ste padli v spolno puščavo, zdaj poznate preprosto in brezplačno rešitev, ki bi vam lahko izboljšala spolno življenje in ga morda celo vrnila v zlato dobo začetkov vajine zveze.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta