Tinkara Kovač bo nocoj pomagala izbrati nemškega evrovizijca

Denis Živčec Denis Živčec
22.02.2018 19:24

Nekdanja slovenska evrovizijka pomaga Nemcem izbrati predstavnika za Lizbono 2018

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa

Svojo evrovizijsko izkušnjo Tinkara Kovač že ima. Zdaj jo bo pomagala omogočiti še komu drugemu. Nemčija je v času evrovizijske vročice k sodelovanju povabila več mednarodno priznanih strokovnjakov, ki bodo pomagali izbrati nemškega predstavnika za nastop na Pesmi Evrovizije 2018 v Lizboni. Med njimi je tudi Tinkara, ki se je zato danes odpravila v Berlin. V večernih urah bo potekal nemški finalni izbor Eurovision 2018, Unser Lied für Lissabon (Naša pesem za Lizbono 2018).
Nemška televizijska hiša NDR se je odločila za oblikovanje žirije mednarodno priznanih strokovnjakov, ki so v preteklosti že sodelovali v nacionalnih komisijah za izbor pesmi Evrovizije. Ti bodo nocoj, skupaj z gledalci, odločali o usodi nemškega predstavnika na Pesmi Evrovizije. Do sedaj so že bili vključeni v izbor šestih glasbenikov, napočil pa je tudi čas za končni izbor.
Navdihnjena z Berlinom je Tinkara prvič posnela tudi pesem v nemščini. 

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta