V Kolpi našli truplo migranta, ki ga je med prečkanjem odnesla voda

M.R.
21.05.2018 13:38

Danes malo po 4.30 so obmejni policisti v bližini mostu v Rosalnicah prijeli dva tujca, ki sta nezakonito prečkala državno mejo. Povedala sta, da je bila z njima še tretja oseba, ki naj bi jo odnesla voda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Robert Balen

Poklicali so gasilce, ki so s pomočjo čolna pregledali območje, kjer bi se oseba lahko utopila, in malo po 6. uri na območju, kjer je Kolpa globoka 11 metrov, našli truplo. Identiteto še ugotavljajo. 
Sicer pa so od petka do danes policisti Policijske uprave Novo mesto obravnavali kar 82 tujcev, ki so nezakonito vstopili v državo na območju Bele krajine in Posavja. Državljani Pakistana, Afganistana, Alžirije, Maroka, Indije, Libije in Egipta so podali vlogo za mednarodno zaščito, zato so jih po zaključenih postopkih prepeljali v azilni dom. 
Danes zjutraj pa so policisti na prehodu Obrežje pri pregledi bolgarskega tovornjaka v tovornem delu našli štiri tujce, ki so se skrili med tovorom in se skušali izogniti mejni kontroli. Šlo je za tri afganistanske državljane in enega Pakistanca, vse štiri pa so predali hrvaškim varnostnim organom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta