V mariborskem priporu umrl moški, ki je poskušal umoriti dekle

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
07.08.2017 10:14

Nenadne smrti je v mariborskem priporu umrl 29-letni Primož B., osumljen, da je 7. junija poskusil vzeti življenje svojemu dekletu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Za poskus umora, ki se je zgodil 7. junija letos na Dogoški cesti v Mariboru, ko naj bi bil 29-letni Primož B. z nožem poskusil vzeti življenje svojemu dekletu, tožilstvo ne bo vložilo obtožnice. V soboto je namreč policiste in tožilstvo v Mariboru dosegla vest, da je osumljeni nenadno umrl v priporniški celici. Kot smo izvedeli neuradno, je bil osumljeni odvisnik od mamil, v priporu je prejamal matedonsko terapijo in še nekaj drugih zdravil. Kaj je šlo narobe, da je umrl, še ni povsem jasno, je pa preiskava pokazala, da priprti ni umrl po tuji krivdi. Preiskovalna sodnica je odredila sodno obdukcijo.
Dan pred smrtjo je moral v bolnico
Na umrlem moškem ni bilo videti znakov nasilja, prav tako ob truplu niso našli nobenega sumljivega predmeta, smo pa izvedeli, da so pripornika dan pred smrtjo odpeljali v Univerzitetni klinični center v Mariboru. Podatek smo preverili pri Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij (UIKS) in potrdili so nam, da so pripornika v petek odpeljali v bolnišnico na pregled zaradi slabega počutja, kjer so ga zdravniki pregledali in ga v večernih urah iz bolnišnice odpustili nazaj v pripor. "Naslednje jutro je bilo opaženo, da je bil priprti v slabem stanju, vendar je navajal, da je samo zaspan," so sporočili iz generalnega urada UIKS in dodali, da so zapori kljub temu o slabem počutju obvestili nujno medicinsko pomoč, a je zdravnica ob prihodu ugotovila smrt, ki naj bi nastopila okoli 9.20. "Po doslej znanih ugotovitvah gre za naravno smrt, vzrok bo ugotovljen z obdukcijo," so še razložili.
Dekle (le) lažje poškodoval
O poskusu umora, ki se je 7. junija letos zgodil v mariborskem naselju Tezno, smo že poročali. Ženska, ki ji je Primož B. grozil s smrtjo, je imela strašansko srečo. Čeprav jo je osumljeni dvakrat zabodel v prsni koš, se ji ni zgodilo hujšega od lažje poškodbe. Preden se je 29-letnik znesel nad njo, se je sprl že s prijatelji, ki jih je povabil k sebi. Prepir je eskaliral okoli 16.15, osumljeni je pograbil stol in pričel zamahovati z njim. Moški iz povabljene družbe je reagiral in zgrabil leseni ročaj motike ter 29-letnika z njim usekal po glavi, potem pa skupaj s prijateljem zbežal v bližnji gozd. Primož B. pa je odšel v kuhinjo in se znesel nad 26-letnim dekletom. Podrl jo je na tla in dvakrat zabodel. Vprašanje, kako bi se končalo, če ne bi dogodka opazili sosedi, ki sta začeli na ves glas kričati, s čemer sta osumljenega zmedli. Stekel je za njima, a sta ženski pobegnili v hišo. Medtem je pobegnila tudi 26-letnica, osumljeni pa je zasledoval znanca, ki sta po spopadu z njim pobegnila v gozd. Tam je naletel na mlajšega kolesarja in od njega zahteval, naj mu da mobilni telefon in kolo. Ker mu je grozil z okrvavljenim nožem, kolesar ni okleval, izsiljevalcu je dal, kar je od njega zahteval. V tem času je nekdo o dogajanju že obvestil policiste in ti so 40 minut kasneje Primoža B. izsledili v gozdu in ga aretirali. Kazensko so ga ovadili zaradi poskusa umora, ker je z grožnjami z nožem od mlajšega moškega izsilil, da mu je ta izročil telefon in kolo, so mu kriminalisti v kazenski ovadbi očitali še kaznivo dejanje ropa. Preiskovalni sodniki je zaradi ponovitvene nevarnosti zoper osumljenega odredil pripor, a kot rečeno, bodo postopek zoper Primoža B. ustavili, ker je v priporni celici umrl.



 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta