V podjetju Alpacem Cement zaokrožili šolsko leto v krogu 25 štipendistov in razpisali kadrovske štipendije

. .
23.07.2024 13:19

Edina cementarna v Sloveniji, Alpacem Cement je pretekli teden na poučni Tematski poti Deskle organizirala tradicionalen dan s štipendisti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petindvajset Alpacemovih štipendistov na tradicionalnem dnevu s štipendisti
Alpacem Cement

Na vabilo se je odzvalo kar 25 dijakov in študentov, ki so skupaj z zaposlenimi sklenili šolsko leto z ogledom kamnoloma in team buildingom na bližnji Tematski poti Deskle. Ob tem je podjetje razpisalo tudi nove kadrovske štipendije za prihajajoče študijsko leto.

V podjetju Alpacem Cement se močno zavedajo, da je kakovosten kader ključ za uspešen razvoj podjetja. Zato posvečajo posebno pozornost prav pridobivanju in razvoju bodočih sodelavcev. Dijakom in študentom iz regije, ki se izobražujejo na tehničnih šolah, s štipendiranjem omogočajo pridobitev željene izobrazbe ter možnost zaposlitve in razvoja v ekipi Alpacemovih strokovnjakov. Poleg tega podjetje vsako leto omogoča izvajanje delovnih praks in tako spoznava potencialne kandidate za bodoče sodelovanje. Eden od načinov sodelovanja s študenti je tudi nudenje mentorstva in pomoč pri izdelavi diplomskih nalog, predvsem s področja razvoja in tehnologije. Podjetje že vrsto let sodeluje tudi z osnovnimi šolami ter promovira pomen tehničnih poklicev za gospodarstvo, kar je izrednega pomena tako za Goriško regijo kot celotno Slovenijo. Pri promociji teh poklicev podjetje sodeluje tudi s Severno Primorsko gospodarsko zbornico, Nova Gorica. V sodelovanju s Posoškim razvojnim centrom pa je vključeno v Regijsko štipendijsko shemo Goriške regije ter v projekt Partnerstvo za kadre – promocija tehničnih poklicev med mladimi v Posočju in v regiji.

Štipendisti podjetja Alpacem Cement na zaključnem srečanju
Alpacem Cement

Dan s študenti

Ta se je začel v kamnolomu Rodež, sledil je ogled opuščenega kamnoloma Lastivnica, ki ponuja poučne tematske table o mineralih v cementni industriji. Večji del programa je bil namenjen team buildingu po Tematski poti Deskle, ki se vije v neposredni bližini kamnoloma in prikazuje arheološke, zgodovinske in etnološke zanimivosti ter naravno in kulturno dediščino kraja. Štipendisti so bili preko aplikacije Go Team, ki deluje po principu igre lov na zaklad, izzvani dostopati do različnih točk, na katerih so se sprožile GPS naloge kot so kviz vprašanja ter foto in video izzivi.

Podjetje Alpacem Cement je hkrati z dogodkom za štipendiste objavilo nov razpis kadrovskih štipendij 2024/2025 za študije tehničnih, naravoslovnih in družboslovnih smeri. Informacije o razpisu ter prijave preko spletnega obrazca so dosegljive na spletni strani podjetja Alpacem Cement.
Alpacem Cement
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.