Varnost Maribor po novem Aktiva Varovanje

(sta)
14.11.2017 17:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uveljavljena mariborska blagovna znamka se tako po 32 letih umika s trga.
Sašo Bizjak

Potem ko je Aktiva Skupina, ki pod svojim okriljem združuje največje slovensko podjetje na področju storitev čiščenja, ukvarja pa se tudi z upravljanjem in vzdrževanjem nepremičnin, lani prevzela še večinski delež v poslovnem sistemu Varnost Maribor, so novi lastniki na ponedeljkovi skupščini družbo preimenovali v Aktiva Varovanje.
Uveljavljena mariborska blagovna znamka se tako po 32 letih umika s trga, podjetje pa dokončno postaja sestavni del poslovne skupine z več kot 3000 zaposlenimi. Samo mariborsko podjetje je konec lanskega leta zaposlovalo okoli 850 ljudi, nekaj manj kot leto predtem. Družba je leto 2016 zaključila z dobrimi 24 milijoni evrov prihodkov, kar je okoli 600.000 evrov več kot leto prej, ter ustvarila 380.000 evrov čistega dobička, dvakrat toliko kot leto prej ter največ v zadnjih sedmih letih.
Na čelu podjetja je od julija kot izvršni direktor Ranko Šmigoc. Ta je na tem mestu zamenjal Boštjana Tancerja, ki v podjetju za zdaj ostaja kot svetovalec uprave za tuje trge, predvsem za jugovzhodno Evropo, in razvoj novih produktov, saj ima dosedanja družba Varnost Maribor hčerinska podjetja tudi v Srbiji in na Hrvaškem.
Aktiva Skupina, trzinska družba v lasti Mihaela Strmljana, je 79-odstotna lastnica mariborskega podjetja, skoraj petinski delež pa je v lasti podjetja Tvining. (sta)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta