Večerov izlet: Zakaj ne bi poletja začeli na morju

19.03.2024 06:00

Biograd na Moru je več kot zgolj letoviški kraj, saj se ponaša z bogato zgodovino in kulturo, obenem pa je izhodišče za številne izlete

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pogled na kornatski arhipelag
Shutterstock

Kaj je lepšega, kot začeti poletje na morju. V prvi polovici junija so temperature še zmerne, nikjer ni gneče, dnevi pa so že prijetno dolgi za čudovite večerne sprehode po obali ali posedanje na gostinskih vrtovih in občudovanje sončnega zahoda. Pri Večeru vas zato v sodelovanju s turistično agencijo Sonček v juniju vabimo na počitnice na Jadranski obali, v enem najbolj priljubljenih letoviških krajev med Slovenci. Vendar pa je Biograd na Moru več kot zgolj letoviški kraj, saj se ponaša z bogato zgodovino in kulturo, obenem pa je izhodišče za številne izlete v slikovito bližnjo okolico. Dnevi bodo zato izmenično zelo aktivni in zelo sproščeni, vsakdo bo našel kaj primernega zase, da se bo z dopusta vrnil spočit in napolnjen z energijo in lepimi vtisi.

REZERVIRAJTE TUKAJ

Program potovanja

1. dan, 9. 6.: SLOVENIJA–BIOGRAD NA MORU (all inclusive)

V jutranjih urah se bomo odpravili iz Maribora, Celja in Ljubljane proti Dalmaciji. Zgodaj popoldne bomo že v Biogradu na Moru. Nastanili se bomo v hotelu in prvič preizkusili bazen in plažo. Hitro se bomo navadili tudi na hotelsko ponudbo all inclusive in jo dodobra izkoristili. Po večerji nas bo vodnik odpeljal v mesto in nam ga na kratko predstavil. Nočitev.

Hotel Adria
Hotel Adria

2. dan, 10. 6.: BIOGRAD NA MORU (all inclusive)

Po obilnem zajtrku se bomo zbrali na jutranjem sprehodu do Biograda na Moru. Če smo bili prejšnji večer bolj skoncentrirani na gostinsko ponudbo, bomo dopoldne pogledali, kaj nam lahko mesto ponudi na kulturno-zgodovinskem področju. Nekdanje hrvaško kraljevo mesto je bilo v 11. stoletju sedež hrvaških kraljev in škofov. Leta 1102 je bil tukaj okronan hrvaško-ogrski kralj Koloman. Zanimive so cerkve: sv. Anteja, nekoč na morskem obrežju z zanimivo apsido, sv. Roka, kateri so zapustili pridelek oljk, ostanki bazilike sv. Janeza Evangelista nam pričajo o veličastnosti nekdanjega samostana, na koncu pa se bomo ustavili ob cerkvi sv. Stošije (Anastazije), ki nas vse varuje med našim bivanjem v Biogradu. V središču mesta je tudi zanimiv Domoznanski muzej, ki priča o bogati zgodovini mesta. Seveda bo tudi kavica ali osvežitev prijetno popestrila dopoldanske urice. Preostanek dneva bomo preživeli individualno ob bogati ponudbi hotela in narave. Nočitev.

Cerkev sv. Stošije
Shutterstock

3. dan, 11. 6.: BIOGRAD NA MORU (all inclusive)

Dan za uživanje in sproščanje. Plaža, bazen, sprehodi, knjiga, vmes malica, kosilo, prigrizki, večerja, pa vključena pijača … Res pravi oddih. Če pa ste vseeno radi aktivni, je v okolici obilo možnosti za malo resnejše sprehode in trekinge, najem koles, izlete z lokalnimi ponudniki. Vsem bo v veliko pomoč vodnik na destinaciji, ki bo z veseljem pomagal. Nočitev.

Večerni pogled na Biograd
Shutterstock

4. dan, 12. 6.: IZLET V NP KRKA (med prebivanjem v hotelu all inclusive)

Narodni park Krka velja za biser narave. Sprehod po urejenih poteh, občudovanje narave in slapov, vožnja z ladjico in priložnost za fantastične fotografije nam bodo pričarali lepote narave in njeno prvinskost. Popoldne se bomo vrnili v Biograd in izkoristili prosti čas za kopanje in sprostitev. Nočitev.

Slapovi v Narodnem parku Krka
Shutterstock

5. dan, 13. 6.: BIOGRAD NA MORU (all inclusive)

Ponavljamo tretji dan in uživamo. Nočitev.

6. dan, 14. 6.: IZLET Z LADJICO NA KORNATE (med prebivanjem v hotelu all inclusive, na izletu sendvič, kosilo, pijača)

Ta dan bomo bolj zgodaj pri zajtrku, saj se bomo že ob 9. uri odpravili z ladjico na Kornate. Okoli 150 otokov, od katerih jih je 89 v Narodnem parku Kornati, predstavlja edinstveno igro narave. Povprečno so otoki veliki samo 0,47 km2, imajo pa skupno 238 km obale. Z ladjico bomo križarili med otoki, občudovali prelepo naravo, dramatične stene in oprezali za prebivalci morja. Obiskali bomo Naravni park Telašćica, kjer se bomo ustavili za kopanje. Naslednji postanek bo otok Katina, kjer bomo imeli kosilo in znova priložnost kopanja v morju. Da bo občutek all inclusive nekoliko prisoten tudi na ladji, bomo imeli malico, kosilo, vino, sokove in vodo vključeno. Pozno popoldne se bomo vrnili v Biograd in preživeli preostanek večera na večerji in ob prijetnem druženju. Nočitev.

Pogled na kornatski arhipelag
Shutterstock

7. dan, 15. 6.: BIOGRAD NA MORU (all inclusive)

Ponavljamo tretji in peti dan in uživamo. Nočitev.

8. dan, 16. 6.: BIOGRAD NA MORU–SLOVENIJA

Povratek domov. Po zajtrku se bomo počasi odjavili iz sobe in počakali na transfer, da nas odpelje proti Sloveniji.

Hotel Adria

AKTUALNA CENA (do preklica, pri najmanj 40 potnikih): od 849 €

CENA VKLJUČUJE:

  • povratni avtobusni prevoz iz Maribora, Celja in Ljubljane do Biograda na Moru

  • 7x all inclusive v hotelu Adria ***, Biograd na Moru, v dvoposteljnih sobah

  • izlet z avtobusom v Narodni park Krka

  • izlet z ladjico na Kornate

  • dopoldanski sprehod z vodnikom po Biogradu na Moru

  • vodenje, organizacijo in izvedbo potovanja

NP Krka
Shutterstock
REZERVIRAJTE TUKAJ

OBVEZNA DOPLAČILA:

  • doplačilo za manjšo skupino, 30 do 39 oseb: +50 €

  • doplačilo za manjšo skupino, 20 do 29 oseb: +100 €

  • lokalna turistična taksa: okoli 1,5 € na osebo na noč

Narodni park Kornati
Shutterstock
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.