Velika Britanija na nogah zaradi smrti 20-letnice v Beogradu: Na letalu je nenadoma zbolela, umrla je v bolnišnici

A.L.
23.01.2024 10:09

Do smrti Morgan Ribeiro je prišlo le nekaj dni po smrti mlade mamice iz Manchestra, ki je prestala operacijo dviga zadnjice v Turčiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V začetku januarja je 20-letna Morgan Ribeiro s fantom odletela v Istanbul, kjer je opravila poseg na trebuhu. Po poročanju tujih medijev mlada Britanka ni želela čakati, da ji vlada odobri operacijo, zato se je odločila, da poseg opravi v Turčiji in zanj plača 2500 funtov. Operacija je bila uspešna, zdravniki so po nekaj dneh okrevanja ocenili, da je pripravljena za pot proti domu.

Težave so se pojavile na letu proti Veliki Britaniji, kamor se je odpravila 9. januarja. Morgan Ribeiro je nenadoma zbolela, letalo je moralo zaradi njenega slabega zdravstvenega stanja zasilno pristati v Beogradu, kjer pa je mlada Britanka umrla. Ugotovili so, da so ji med posegom prerezali tanko črevo, kar je povzročilo hudo okužbo. Tuji mediji pišejo, da ji je kirurg odstranil več kot 10 centimetrov tankega črevesa, Morgan pa je zaradi okužbe doživela srčni infarkt. V beograjski bolnišnici so jo dali v umetni komo, a je štiri dni pozneje umrla.

Njena družina po tragičnem dogodku trdi, da za operacijo ni vedela. Edina, ki je poleg fanta vedela, zakaj gre v Turčijo, je bila njena 26-letna sestra, ki trdi, da jo je na vso moč skušala odvrniti od operacije, ki prinaša številna tveganja. 

Stevardesa jo je odpeljala na kisik

Morganina mama Erin Gibson je zdaj sprožila akcijo zbiranja denarja za prenos trupla svoje hčerke v Veliko Britanijo. "V času odraščanja so jo veliko ustrahovali, vedno se je borila z odvečnimi kilogrami in težko je sprejemala dejstvo, da je močnejša. Povedala sem ji, da je lepa oseba in lepa od znotraj. Ko sem izvedela, da je šla na operacijo, je bilo že prepozno. Nočem, da se to še komu zgodi. Nočem, da je njena smrt zaman," pravi mama.

Organizacija, ki je Morgan povezala s kliniko za tovrstne postopke, zavrača kakršnokoli odgovornost.

Skopje: Trojica, ki je do smrti pretepla rokometaša, bo skupaj za zapahi 52 let, med njimi tudi slovenski državljan

Morganin fant, ki je potoval z njo, je povedal, da se je z zdravniki posvetovala že septembra lani. "V Turčiji ji pred operacijo niso predstavili nikakršnih tveganj. Na poti nazaj, ko ji je postalo slabo, ji je stevardesa dala vodo in led ter jo odpeljala na kisik. Res je bila videti zelo slabo," je opisoval pretresljive trenutke na letalu.

Odzvala se je tudi britanska vlada. Vse, ki razmišljajo o tovrstnih posegih v tujini, opozarjajo, naj najprej preučijo njihove potovalne nasvete in se informirajo pri zdravstvenih oblasteh v domovini. "Z mislimi smo pri družini mlade ženske, ki je tragično umrla v Beogradu. V stiku smo z lokalnimi oblasti v Srbiji."

Smrt Morgan Ribeiro se je zgodila le nekaj dni po smrti mlade mamice iz Manchestra, ki je prestala operacijo dviga zadnjice v Turčiji. Demi Agoglia je nekaj ur pred vrnitvijo v Veliko Britanijo zbolela. Zadnje dni je preživela na intenzivni negi, a ji zdravniki niso mogli več pomagati. Za seboj je pustila tri otroke, med njimi tudi sedemmesečnega dojenčka, piše Daily Mail.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta