(VIDEO) Američanka, ki živi v Zagrebu: To so 3 napake, ki se jim med obiskom Hrvaške raje izognite

D.Ži
18.06.2024 12:14

Simpatična Olivia rada primerja življenje v ZDA in svoji novi domovini, pri tem se rada šali tudi na račun hrvaških stereotipov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hrvaška ima veliko otokov, a ni vsak za vsakogar. 
Profimedia

Američanka Olivia Loren, ki živi v Zagrebu, je na TikToku objavila video, v katerem je naštela tri napake, ki se jim je bolje izogniti ob obisku Hrvaške.

"Ne pričakujte peščenih plaž. Plaže na Hrvaškem so večinoma prodnate ali skalnate. Če niste vajeni takšnih plaž, imejte s seboj čevlje za vodo. Če pa se želite zliti z domačini, pustite te čevlje doma," pravi Olivia.

Svojim sledilcem je nato sporočila, naj bodo previdni pri izbiri otoka, ki ga želijo obiskati.

@inspiredbycroatia The biggest mistake I see people make is not buying your ferry tickets on time! To avoid any stress or delays, use the @Ferryhopper app to book and track your tickets all in one place. You can also use the app to help you plan your island hopping route! #ferryhopper_app #ferryhopper #croatia #croatiatravel ♬ original sound - Olivia Loren 🇺🇸🇭🇷

"Ne izberite napačnega otoka. Hrvaška ima veliko otokov - nekateri so dobri za zabavo, nekateri za družinske počitnice, nekateri za ljubitelje narave in tako naprej. Raziščite, kateri otok je najboljši za vas," je pojasnila tiktokerica in dodala, da je treba pravočasno kupiti vozovnico za trajekt.

Tretja stvar, ki jo je izpostavila, je, da se vsekakor splača obiskati celinsko Hrvaško in se ne omejevati le na mesta ob morju in na otokih. "Hrvaška ima lepe destinacije, ki jih je vredno obiskati, in se ne nahajajo zgolj na obali," je zaključila.

Olivia na TikToku redno primerja življenje na Hrvaškem z življenjem v ZDA, konec lanskega leta pa je objavila video, v katerem je na duhovit način pojasnila najpogostejše stereotipe, povezane s Hrvati, piše Index.hr.

@inspiredbycroatia Ok what else am i missing? 😆 #croatia #languagelearning #hrvatska #lifeabroad ♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

"Živim na Hrvaškem. Seveda imam čas, da ves dan sedim v kavarni in pijem kavo," je začela in nadaljevala: "Ko rečem, da grem, potrebujem dve uri, da se poslovim. Seveda domače oljčno olje hranim v starih steklenicah. Seveda jem kruh ob vsakem obroku," je povedala in se posvetila še nekaterim stereotipom:

"Živim na Hrvaškem, zato vem, da je žganje zdravilo za vse. Te boli trebuh? Vzemi žganje. Si si poškodoval roko? Namoči jo v žganje."

@inspiredbycroatia Answer to @billie_stan38 recorded this only to be told I messed up my padeži ✌🏼#languagelearning #croatiantiktok #lifeabroad ♬ ARIUS x MATT STEFFANINA Losing My Milkshake - MATT STEFFANINA

"Živim na Hrvaškem. Slabo smo plačani, a vseeno vozim mercedesa in grem vsako leto na smučanje," se je pošalila in dodala: "Skrivna sestavina vsega, kar kuham, je Vegeta."

"Prepotovala sem ves svet, a ni lepšega od Jadranskega morja," je povedala za konec v videu, ki si ga je ogledalo več kot pol milijona gledalcev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta