(VIDEO) Bradati pogovor z Gašperjem Bergantom: Imeti umetna moda ni hudo

Miha Dajčman Miha Dajčman
18.11.2022 19:00

O bradah in zdravju moških se v movembru pogovarjamo z bradači.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Tomanič

Komik Gašper Bergant je s kolegoma Boštjanom Gorencem - Pižamo in Perico Jerkovićem pred časom ustvarjal predstavo Brade. Urejena brada je njegov zaščitni znak.

Gašper, od kdaj brada in zakaj?

"Uf, veliko časa mi ni rasla. Mislim, da sem bil star 24, ko sem se začel 'matrati'. Seveda na nezadovoljstvo mame, ki sovraži brade. Ne vem, zakaj, ker je tudi moj oče imel 30 let brado. Mama je alergična na brado do te mere, da je edini človek, ki mi vsakič, ko me vidi, pove, da jo brada moti. Imam pa jo, ker sem jo želel imeti. Imel sem srečo, da smo imeli tudi predstavo Brade, a to je bil slučaj. Brado sem si pustil, ker me je zanimalo, kako bom izgledal z njo. Hkrati pa sem 'prišparal' pri britju. Meni je z brado bolje."

Brada je postala tudi del tvoje blagovne znamke.

"Res je. Če želim postati anonimen, se samo pobrijem in me nihče ne bo prepoznal. Vključno z mamo."

Kaj ti predstavlja brada?

"Moj 'foter' jo je imel dolgo časa. Ena od stvari, ki se je spomnim od takrat, ko sem bil majhen, je, da me je dvignil, in če me je želel razjeziti, me je dal v brado, haha. Vedno je imela brada zame neki pomen zaradi očeta, čeprav je zdaj nima več. Kot otrok sem na brade gledal malo drugače. Tudi Grki so imeli pravilo, da je potrebno imeti brado."

Anja Tomanič

Kako si urejaš brado?

"Brijem se nad brado in na vratu, imam pa barberja, ki sem mu zvest bolj kot komurkoli. Zaupam svojemu frizerju, da mi uredi frizuro in brado. Včasih sem si jo zelo urejal, zdaj si dam nase kremo. Prav mi bo prišla kakšna zadeva, da bo brada dišala še po čem drugem kot po pohanju."

Kako pomembno je, da imaš za nastope in snemanja urejeno brado?

"Zelo. Če brada ni urejena, se mi kravžla. Dlake mi rastejo zelo hitro, zato hitro izgledam, kot da sem bil pol leta v gozdu. Vsaj enkrat na mesec si moram urediti brado."

Anja Tomanič

Kako gledaš na gibanje Movember?

"Če hočeš imeti brado, jo imej, če nočeš, je ne imeti. Mi je pa dobro, da se je to povezalo z gibanjem za ozaveščanjem o raku na modih in prostati. Saj veš, kako smo mi 'dedi': Prej boš dal avto popravit, kot boš pregledal sebe."

Se pregleduješ?

"Se! Če te res zanima, ti bom povedal, da sem imel bulo in šel na pregled. Bula ni bila nič takega. Ni neprijetno, je pa bizarno, ker mi je moda pregledovala ena ful lepa ženska. To je tudi edina ženska, ki mi je v življenju rekla, da imam prečudovita moda. Pregledujte si jaja in prostato, tako za zdravstvene namene kot za hobi. Opazujte se. Imam dva kolega, ki imata umetna moda, in ni tako hudo. To lahko postane tudi dober 'party' trik."

Kako do lepe brade?

"Izberite si fajn brivca. In ne obupati prve tri tedne, ko te srbi, ker kmalu poneha."

 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta