(VIDEO) Bradati pogovor z Gregorjem Cerarjem Gecem: Najbolj pomembna je linija brade

Miha Dajčman Miha Dajčman
16.11.2022 18:00

O bradah in zdravju moških se v movembru pogovarjamo z bradači.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Bradati Gregor Cerar Gec dela v frizerskem salonu Oranž na Ulici kneza Koclja 4. Pravi, da si brade, ki jo nosi že več kot 10 let, ne bi pobril. Mariborčan razkriva, kako skrbi za svojo brado, in svetuje, kako si jo lahko oblikujete tudi sami. 

Zakaj brada?

"Vedno, ko sem se pobril, sem dobil mozolje in posledično sem se začel briti s strojčkom. Brada je počasi postajala večja. Potem je bila potrebna neka oblika in počasi sem se naučil oblikovati brado."

Kaj so o bradi rekli doma?

"To nikdar ni bil problem. Morda le pri mami, a so vsi sprejeli mojo brado."

Kaj ti je kot mlademu fantu predstavljala brada? Si želel imeti bujno brado?

"Da, seveda. Sploh, ko je brada postajala trendovska, je bila tako meni kot drugim kul. Brada je tudi znak moškosti."

Kako pomembna je oblika brade? Kako jo določiš sam?

"Najbolj pomembno mi je, da imam ozko brado ob strani, da ne izgledaš avtomatsko bolj širok. Pomembne so tudi linije. Oblikujem si jo sam ali pa obiščem kakšnega barberja."

Si frizer. Si zaradi poklica bolj pedanten pri bradi?

"Ja, linija mi je zelo pomembna. Včasih sem bil s svojim rezultatom bolj zadovoljen kot z oblikovanjem nekoga drugega. Važno je, da imaš pri dolgi bradi urejene linije, da je pristrižena pri ušesih in da so urejeni brki. Če ima kdo brke čez ustnico, pravim, da je kot mrož."

Večer

Kako si naj vsak sam doma ureja brado?

"Ogromno stvari je na trgu. Jaz imam glavnik za brke in krtačo za razčesati brado. Nekaj časa sem imel tudi likalnik za brado, a je bilo tisto bolj tako tako, haha. Ob strani pa si lahko z 'mašinco' zelo hitro skrajšaš brado."

Kako pomembno je, da je tvoja brada urejena?

"Zelo pomembno je, da smo frizerji urejeni, ker smo ogledalo salona za stranke. Če ti nisi urejen, ne moreš dati pametnih nasvetov."

Bi se pobril, če bi ti nekdo rekel, da se moraš pobriti?

"Ne! Navadil sem se na brado. Zdaj, ko imam otroka, mi hčerkica reče, da samo brade ne stran. Lase sem ostrigel, brada pa je ostala."

Movember je znan po brkih, bradah in gibanju, ki opozarja na zdravje moških. Je ta mesec kaj posebnega zate in v tvojem poslu?

"Opažam, da si moški in mlajši fantje puščajo brke ali brado. Posebej v novembru je brk kar nekaj."

Paziš na svoje zdravje? Movember opozarja na rak prostate, mod, na duševno zdravje in preprečevanje samomora ...

"Premajhen poudarek dajem temu. Mislim, da mlajši vedo, zakaj so novembra brki, a ne verjamem, da dajo veliko tudi na zdravje. To moramo spremeniti."

Kako do lepe brade?

"Obstaja pregovor, da je potrebno brado namazati s 'kurjim drekom', da bo rasla, haha. Ampak ne tega delati! Pomembna je oblika, britje, ko bo brada vedno bolj močna in temna, se nauči eno obliko - lahko pri barberju ali na youtube-u - in boš prišel do lepe brado."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta