(VIDEO) Brez sponzorja: Lonely Planet promovira slovenske lepote

Anže Simončič Anže Simončič
05.06.2018 10:30

Pred dvema tednoma je ena največjih medijskih hiš s področja potovanj in popotniških vodnikov med 10 top krajev v Evropi vključila Vipavsko dolino, pred kratkim pa so na svojem Twitter računu objavili tudi posnetek Slovenije in njenih lepot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bled
Robert Balen

Lonely Planet v posnetku predstavlja nekaj najzanimivejših destinacij v Sloveniji in najprimernejši čas za obisk. "Nedotaknjene poti, magična jezera in ogromno pustolovščin – tukaj lahko vidite, kdaj se odpraviti v Slovenijo," so zapisali nad posnetkom.
{twitter}https://twitter.com/lonelyplanet/status/1001737427281686528{/twitter}
"Slovenija je sicer majhna, vendar ima epske pokrajine – vse od nedotaknjenih alpskih jezer do dvigajočih se gora," lahko razberemo s posnetka, medtem ko lahko opazujemo slovensko pokrajino. Kot najprimernejši čas za obisk Slovenije priporočajo junij, saj se takrat večina snega že stopi in se travniki razcvetijo, prav tako pa takrat še ni velikega navala množic.
"Julijske Alpe so epicenter preživljanja prostega časa za Slovence, junij pa je odličen čas za vzpon na najvišjo točko – Triglav, ki je tudi na zastavi," pišejo. Prav tako so omenili še Bled in otok, na katerega se lahko podate s pletno.
Za tiste, ki imajo radi pustolovščine, pa priporočajo vožnjo s kajakom po Soči, obisk Škocjanskih jam in Predjamskega gradu. Na koncu omenijo še zgodovinske kraje Jadrana, vinske kleti in muzeje, ki jih lahko obiščemo po vsej državi. "Domačini se strinjajo, da je Slovenija čudovit kraj za pustolovščine na prostem," so še zapisali.
"Posnetek prikazuje pristnost in avtentičnost naše dežele in njeno neokrnjeno naravo v najlepši luči," komentira posnetek Livija Kovač Kostantinovič iz Slovenske turistične organizacije (STO) in dodaja, da "Slovenija turistom omogoča vznemirljivo doživetje aktivnega oddiha v neokrnjeni naravi, ki omogoča edinstvena doživetja, kjer butičnost in 5* doživetja ne temeljijo na ponudbi prestižnih hotelskih objektov, temveč na doživetjih, ki presenetijo tudi najbolj zahtevne popotnike in ki še dolgo ostanejo v spominu".

Vipavska dolina
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta