(VIDEO) Hrvatica na Švedskem morala na stranišče, a šokirana ugotovila, da tam nekaj manjka ...

D.Ži
15.03.2024 11:31

Tiktokerka Katarina je med bivanjem v Skandinaviji ugotovila, da nekatere reči, ki jih je vajena doma, tam niso samoumevne. In dobra kava z mlekom je le ena od njih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Viralni posnetek iz leta 2022, na katerem se hrvaška tiktokerka Katarina Bačurin pritožuje nad težavo, na katero je naletela med bivanjem na Švedskem, se znova širi po družbenih omrežjih. Tiktokerka, ki jo na spletu spremlja več kot 400.000 ljudi, je obiskala svojega fanta v mestu Göteborg in nekatere stvari so jo neprijetno presenetile.

Najprej je njeno pozornost pritegnilo dejstvo, da natakarji ne pridejo k mizi, da bi postregli goste, ampak je treba za vsako pijačo vstati in jo naročiti sam, zato je dodala, kaj pogreša: "Na Švedskem pogrešam našo običajno kavarniško kavo z mlekom, ker jih nimajo, imajo caffe latte, ki je v bistvu trojni espresso s kupom mleka."

@bacvica Grad u kojem se nalazim je Göteborg #bacvica ♬ Jagode I Čokolada - Đavoli

Najbolj jo je presenetilo, da na Švedskem ni ločenih moških in ženskih stranišč.

"Vsa stranišča so skupna, ločena so samo za invalide," je opozorila. Poleg tega jo je presenetilo tudi, da se skoraj nobena vrata ne odpirajo s pritiskom na kljuko, ampak delujejo na senzorje, preverila pa je tudi prometno situacijo.

Stranišča, ki za moške in ženske niso ločena, so na severu Evrope že dolgo nekaj samoumevnega. 
Profimedia

"Ljudje ne trobijo in ne norijo kot naši balkanski vozniki," pravi. "Prehodi za pešce so na Švedskem zelo redek prizor," je razkrila in dodala, da pešci kar skačejo z vseh strani in da vozniki zaradi tega potrebujejo veliko koncentracije. Všeč pa ji je, da so avtobusi, tramvaji in ladje točni na minuto, na njih so tudi vedno na voljo sedeži za starejše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta