(VIDEO) Iz ZDA se seli v Evropo: Če pri kolesu avtomobila opazite plastenko, ste v nevarnosti!

M.R.
04.01.2022 11:29

To ni šala, temveč je še ena nevarnost, ki lahko preti vam oziroma vašemu avtomobilu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včasih je dovolj le trenutek nepazljivosti, da vas oropajo. Ali da celo ostanete brez avtomobila. Ena novih metod kraje vozil je precej inovativna, predvideva pa, da se bodo vozniki odzvali na način, ki je značilen za veliko večino ljudi. 

Tatovi namreč vedo, da se bo voznik, če bo zaslišal čudne zvoke in zaznal nenavadne vibracije, ko bo zagnal motor avtomobila, odzval naglo. Takoj bo ustavil vozilo in izstopil iz njega ter pogledal, kaj se je zgodilo. Pri tem pa najverjetneje ne bo ugasnil motorja, kaj šele, da bi avto zaklenil. 

Prav to neprevidnost pa znajo izkoristiti tatovi. Ko voznik namreč išče izvor neznanih zvokov, lahko tat priteče v avto in se z njim pred očmi lastnika odpelje. Včasih se tudi zgodi, da tat iz vozila pobere "zgolj" vredne predmete. Tak način kraje je postal precej pogost v ZDA, zdaj pa se seli tudi v Evropo.

Kako vse skupaj preprečiti? Prvo in najpomembnejše pravilo je, da pri vsakem izstopu iz vozila ugasnete motor, potegnete ročno zavoro in s seboj vzamete ključ. Še bolje je, če avtomobil tudi zaklenete. 

Pred vnovičnim vstopom v avtomobil naredite tudi hiter varnostni pregled vozila z vseh strani. Ob tem boste tudi ugotovili, ali so na vozilu nove poškodbe in ali so pnevmatike dovolj polne. Če pa opazite plastenko, zataknjeno med kolesom in blatnikom vozila, bodite pazljivi, saj tat očitno preži na vas. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta