(VIDEO) Mariborski reli veteranov: Najstarejši so najboljši

Barbara Bradač Barbara Bradač
20.08.2017 15:56
Na mednarodnem štajerskem reliju se je pokazalo 78 zloščenih starinskih jeklenih konjičkov - na štirih, treh in dveh kolesih
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jekleni starodobniki so na mariborski Trg svobode pritegnili veliko obiskovalcev.
Andrej Petelinšek
"Vozniki so morali 105 kilometrov dolgo progo od Maribora do Ptuja prevoziti v 390 minutah oziroma se temu času karseda natančno približati. Na progi pa so jih čakale različne spretnostne preizkušnje, na katerih se je izkazalo, kdo najbolje obvladuje svoje vozilo,"
Mirko Krajnc
Stane Gorjup
Mario Bržan
"Ta motor ima izjemno zgodovino. Ob 120-letnici tovarne Terrot v francoskem mestu Dijon se je v moj moto guzzi sahara zagledal dijonski vojvoda. S tem motorjem mi ni več pustil v Slovenijo. Za tistega mi je dal šest unikatnih motorjev, med njimi tudi terrota,"
Karel Zahar,
"Največkrat, kar triindvajsetkrat, se je udeležil mariborskega tekmovanja, in ker je tako zvest, da ga ne ustavita ne dež ne sneg, si nagrado več kot zasluži,"
Nino Kovaček
Gregor Godina
"Avto je bil narejen leta 1937 v Parizu, prvič je bil registriran leto kasneje. Imela ga je neka francoska transportna družba za službeno vozilo. Sam sem vozilo štiri leta obnavljal. Ur, ki sem jih vložil v obnovo, nisem nikoli preštel, a vsaka je bila vredna,"
"Pod lesenimi sedeži sem našel zlat rožni venec,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta