(VIDEO) Plesali bodo za Anžeta

B. Be.
06.04.2018 06:33

Devetletni deček iz Selnice ob Dravi je pred dvema letoma obolel za redko obliko raka; jutri bo dobrodelna plesno-multidimedijska predstava. Delček poglejte v napovednem filmčku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zgodba govori o zdravnici, ki sama zboli.
Arhiv Skupine

V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi bo jutri, 7. aprila, ob 19. uri gledališko-plesna multimedijska dobrodelna predstava Življenje je vrednota. Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili ustanovi Mali vitez - fundaciji za pomoč mladim, ki se borijo z rakom. Med njimimi je tudi devetletni Anže Žvegler. Pred dvema letoma se je, z njim pa njegova družina, spopadel z redko obliko raka. Nedavno je 20-mesečno zdravljenje zaključil, čakajo pa ga še kontrolni pregledi.
Tako so se v plesni skupini Katja Dance Company tokrat odzvali povabilu družine Žvegler in občine Selnica ob Dravi. Gledališko multimedijsko predstavo so doslej odigrali že na osemnajstih odrih po Sloveniji in tako zbirali za otroke. Na predstavi bo tako poleg predstavnikov fundacije Mali vitez in častne pokroviteljice Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic, tudi župan občine Jurij Lep, ti bodo na kratko nagovorili občinstvo. Prav gotovo pa je glavni junak mali Anže, ki prestaja zdravljenje zaradi raka. S svojim video nagovorom je tudi del predstave, s katero sredi maja odhajajo v Zagreb v dvorano Lisinski.
Plesna predstava skozi gib nagovarja gledalce in opozarja na bolezen, ki med nami tiho vdira v naša življenja. Zgodba govori o zdravnici, ki sama zboli, sedaj je na drugi strani. Išče pot iz bolečine, oklepa se življenja in se zaveda minljivosti.
Vstopnice, s katerimi torej podprete ustanovo, ki pomaga mladim obolelim za rakom, so na voljo v TIC Hrama kulture Arnolda Tovornika Selnica ob Dravi in na mojekarte.si.
{youtube_center_ozko}https://www.youtube.com/watch?v=Fr3UHyUVOII{/youtube_center_ozko}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta